Home / SLOVENSKO / Štát vyčlení na rekonštrukciu bratislavskej hlavnej stanice takmer tri milióny eur

Štát vyčlení na rekonštrukciu bratislavskej hlavnej stanice takmer tri milióny eur

BRATISLAVA 28. augusta (WebNoviny.sk) – Vláda vyčlení 2,8 milióna eur na prvú etapu rekonštrukcie Hlavnej stanice – Bratislava. Novinárov dnes o tom na tlačovej konferencii priamo na hlavnej stanici informoval predseda vlády Peter Pellegrini s tým, že rekonštrukciu by chceli dokončiť pred začiatkom Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji, ktoré budú v máji 2019. Ako ďalej dodal, s prácami by sa malo začať hneď po tom, ako Železnice Slovenskej republiky ukončia verejné obstarávanie na zhotoviteľa.

Odporúčame:
Foto: Na Trnavskom mýte otvorili zrekonštruovaný podchod, pribudli obchody aj bezpečnostné kamery

Podľa generálneho riaditeľa Železníc Slovenskej republiky Martina Erdössyho bude táto etapa rekonštrukcie zahŕňať nové opláštenie budovy, fasády, osvetlenie a vnútorný priestor bude mať nový dizajn. “Nová čakáreň, ktorú prerobili z bývalej reštaurácie, bude odovzdaná do užívania v najbližšej dobe, podchody s výťahmi najneskôr do konca roka,“ uviedol ďalej generálny riaditeľ ŽSR. Dodal, že tieto opravy stáli 2,3 milióna eur.

Odporúčame:
Mesto Trnava investuje skoro sedemsto tisíc eur do výstavby športového areálu

Hlavné mesto SR Bratislava ešte v roku 2015 zrevitalizovalo Predstaničné námestie, ktoré patrí do jeho vlastníctva. Za viac ako dva milióny eur vtedy odstránilo stánky, umiestnilo v okolí stanice nové lavičky, odstránilo vonkajšiu reklamu a opravilo zastávky mestskej hromadnej dopravy.

Viac k témam: Hlavná stanica – Bratislava, Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2019, Vláda SR, ŽSR Železnice Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Štát vyčlení na rekonštrukciu bratislavskej hlavnej stanice takmer tri milióny eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Moskva na Ukrajine stratila ďalších viac ako tisíc vojakov, prišla aj o desiatky kusov techniky

Celkové straty Ruska od začiatku invázie na Ukrajinu vzrástli na viac ako 465 000 ľudí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *