Home / EKONOMIKA / Bankovníctvo / Rubeľ voči doláru spadol najnižšie od apríla 2016, môžu za to obavy z ekonomických sankcií USA

Rubeľ voči doláru spadol najnižšie od apríla 2016, môžu za to obavy z ekonomických sankcií USA

MOSKVA 23. augusta (WebNoviny.sk) – Ruský rubeľ oproti doláru oslabil na najnižšiu úroveň od apríla 2016 v dôsledku obáv z nových ekonomických sankcií zo strany USA.

V úvode štvrtkového obchodovania v Moskve hodnota rubľa klesla o približne 2 percentá na takmer 69 rubľov za dolár. Najnovšie oslabenie ruskej meny nastalo v súvislosti s dohadmi, že USA pripravujú ďalšie sankcie voči Moskve.

Odporúčame:
Euro oproti doláru stúplo, turecká líra opäť oslabila a vláda bude reagovať na Trumpove clá

V utorok Washington uvalil sankcie na dve ruské prepravné spoločnosti pre to, že údajne dodávali ropu Severnej Kórei. Okrem toho americký rezort financií v utorok rozhodol o zmrazení všetkých aktív, ktoré v USA majú ruskí občania Marina Igorevna Careva a Anton Alexandrovič Nagibin, a tiež firmy Vela-Marine a Lacno s.r.o., ktorá sídli na Slovensku. Tieto spoločnosti a osoby USA podozrievajú z úsilia obchádzať sankcie voči firme Divetechnoservices St. Petersburg.

Ruský prezident Vladimir Putin po stredajšom rokovaní so svojim fínskym partnerom Saulim Niinistom označil sankcie voči jeho krajine za „kontraproduktívne a zbytočné“.

Viac k témam: rubeľ, sankcie proti Rusku, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Rubeľ voči doláru spadol najnižšie od apríla 2016, môžu za to obavy z ekonomických sankcií USA © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dolár mierne oslabil oproti jenu aj voči euru, Fed zrejme zníži svoju hlavnú úrokovú sadzbu

Oproti japonskému jenu dolár klesol na 107,88 JPY/USD z piatkovej úrovne 107,90 JPY/USD.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *