Home / SVET / Monzúnové dažde si v indickom štáte Kérala vyžiadali desiatky obetí

Monzúnové dažde si v indickom štáte Kérala vyžiadali desiatky obetí

BRATISLAVA 16. augusta (WebNoviny.sk) – Povodne a zosuvy pôdy vyvolané monzúnovými dažďami si v indickom štáte Kérala vyžiadali najmenej 73 obetí a vyhnali zo svojich domovov viac ako 85-tisíc ľudí. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Podľa vlády v Kérale väčšina obetí prišla o život pod troskami po zosuvoch pôdy. V oblasti sú ešte stále v plnom prúde záchranné operácie, pričom miestnym záchranárom pomáhajú aj federálne posily.

Medzinárodné letisko Koči muselo prerušiť svoju prevádzku po tom, čo voda zaplavila pristávaciu plochu. Jedno z najrušnejších letísk v Indii zostane uzavreté až do 18. augusta.

Odporúčame:
Monzúnové dažde zabili na juhu Indie vyše 40 ľudí, tisíce sa nachádzajú v provizórnych táboroch

Indický meteorologický ústav v súvislosti so situáciou pre Kéralu, kde len v stredu nahlásili 25 úmrtí, vydal „červenú výstrahu“. Školy v 14 okresoch štátu sú uzavreté a niektoré okresy zakázali pre bezpečnostné riziko vstup turistom. Indický premiér i minister vnútra ponúkli štátu federálnu podporu.

„Sme svedkami niečoho, čo sa ešte v histórii Kéraly nestalo,“ uviedol hlavný minister štátu Pinarayi Vijayan. Situáciu podľa neho zhoršilo aj to, že vláda susedného štátu Tamilnádu nenechala vypustiť tamojšiu priehradu.

Viac k témam: Kérala, monzúnové dažde
Zdroj: Webnoviny.sk – Monzúnové dažde si v indickom štáte Kérala vyžiadali desiatky obetí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Putin znova zložil prezidentskú prísahu, po Stalinovi je najdlhšie úradujúcim vodcom Kremľa (foto)

Vo svojom inauguračnom prejave Putin poďakoval národu za podporu a vojakom zúčastňujúcim sa na vojne na Ukrajine.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *