Home / SVET / Vodič tesne pred pádom mosta v Janove pribrzdil pred rýchlejším vozidlom, zachránil si tým život

Vodič tesne pred pádom mosta v Janove pribrzdil pred rýchlejším vozidlom, zachránil si tým život

RÍM 15. augusta (WebNoviny.sk) – Ustúpiť v pouličnej naháňačke a pustiť pred seba rýchlejšie auto nie je vždy prehrou. Presvedčil sa o tom vodič nákladného auta, ktorý v utorok niekoľko sekúnd pred zrútením sa časti diaľničného mosta v talianskom Janove pribrzdil, aby pred seba pustil rýchlejšie sa pohybujúce vozidlo.

To spadlo do náhle vytvorenej priepasti, zatiaľ čo šofér nákladného auta stihol ešte v poslednej sekunde zabrzdiť. O scéne na moste porozprával v stredu talianskej spravodajskej televízii Sky TG24 šofér ďalšieho auta, ktorému sa tiež podarilo zastaviť len pár sekúnd pred katastrofou.

Odporúčame:
Video: Pri zrútení mosta v Janove zahynuli desiatky ľudí, český vodič prežil hrôzu so zraneniami (aktualizované)

„Predbiehajúce auto sa zrútilo dole a nákladné auto zabrzdilo presne v mieste zlomu. Potom cúvlo tri metre naspäť, šofér nechal bežať motor, vyskočil z vozidla a začal utekať. Bol som o dve autá za ním,“ povedal priamy účastník nešťastia, ktorý podľa vlastných slov následne tiež vyskočil z auta a začal utekať preč.

Po zrútení sa časti diaľničného mosta, ktorým prechádza diaľnica A10, zahynulo v utorok v Janove podľa posledných správ 39 ľudí, ďalších 15 utrpelo zranenia.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Pád diaľničného mosta v Janove

Viac k témam: Janov, most Morandi, pád mosta v Janove
Zdroj: Webnoviny.sk – Vodič tesne pred pádom mosta v Janove pribrzdil pred rýchlejším vozidlom, zachránil si tým život © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred klubom vo Washingtone sa strieľalo, podozrivý postrelil piatich ľudí

Streľba sa odohrala zhruba pol hodinu pred polnocou vo štvrti Dupont Circle vo Washingtone.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *