Home / SLOVENSKO / Foto: Z bratislavského Kamenného námestia zmizol nelegálny stánok, vytvoria krajší priestor

Foto: Z bratislavského Kamenného námestia zmizol nelegálny stánok, vytvoria krajší priestor

BRATISLAVA 14. augusta (WebNoviny.sk) – Z bratislavského Kamenného námestia v Starom Meste zmizol jeden nelegálny stánok. Predávali v ňom rýchle občerstvenie.

Novinárov o tom na brífingu počas odstraňovania stánku informoval primátor hlavného mesta SR Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Nový priestor plný zelene

Ako dodal, v ďalších dňoch z námestia odstránia aj ďalšie nelegálne stánky, ktoré priestor špatia a nemajú tam čo hľadať. Po týchto prácach príde na rad obnova námestia, nové by mohlo byť kompletne hotové v ďalšom roku.

Primátor spomenul, že nový priestor bude plný zelene. Inštalovať by tam chceli zavlažovací systém, lavičky, zmiznúť by do konca roka mala aj reklama. Celková cena je približne 115-tisíc eur, v súčasnosti končia s hľadaním zhotoviteľa. Ďalšiu etapu by mohli robiť v novom roku, vymeniť by chceli dlažbu, riešiť chcú aj parkovacie miesta.

Interaktívny priestor na oddych

Počkať však podľa primátora treba na parkovaciu politiku v meste. Mesto pri tejto obnove spolupracuje so združením Živé námestie a so spoločnosťou Lordship. S nimi chce magistrát urobiť z priestoru interaktívny priestor na oddych, stretávanie ľudí a trávenie voľného času.

Čo sa týka hotela Kyjev, investor, spoločnosť Lodrship, chce robiť súťaž, ktorá by mala ukázať, ako s touto stavbou ďalej. Zachovať chcú fasádu, venovať sa jej bude projektová dokumentácia. Rekonštrukcia by mala trvať dvanásť aj šestnásť mesiacov. Kedy však s prácami začnú, zatiaľ nie je známe.

Viac k témam: čierna stavba, Ivo Nesrovnal
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Z bratislavského Kamenného námestia zmizol nelegálny stánok, vytvoria krajší priestor © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vládna koalícia nemá úprimný záujem riešiť napätú situáciu na Slovensku, uviedlo hnutie Slovensko (video)

Podľa hnutia Slovensko to dokazuje držaním Matúša Šutaja Eštoka vo funkcii ministra vnútra, neutíchajúcimi útokmi či nestiahnutím zákona o RTVS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *