Home / SLOVENSKO / Foto: V Ružomberku objavili nelegálnu výrobňu cigariet, únik na daniach bol vyše tri milióny eur

Foto: V Ružomberku objavili nelegálnu výrobňu cigariet, únik na daniach bol vyše tri milióny eur

BRATISLAVA 14. augusta (WebNoviny.sk) – Finančná správa spolu s políciou zlikvidovala nelegálnu výrobňu cigariet v Ružomberku. Colníci zaistili viac ako 21 miliónov kusov cigariet a takmer 15 ton tabakovej suroviny vrátane kompletnej technologickej linky na spracovanie tabaku a výrobu cigariet.

Ďalej objavili prípravky na fermentáciu a obaly na cigarety známej značky. Predbežnú škodu na spotrebných daniach vyčíslili na 3 183 250 eur. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa finančnej správy Ivana Skokanová.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Nelegálna výrobňa cigariet v Ružomberku

V tomto roku ide už o druhý prípad odhalenia nelegálnej výrobne cigariet. Podobný prípad evidujú na finančnej správe z júna v Revúcej. Pri akcii vtedy zaistili 10,5 mil. kusov cigariet a 5 915 kg tabakovej suroviny. Slovensko je v oblasti pašovania cigariet skôr tranzitnou krajinou. V oboch zmienených výrobniach sa vyrábali falšované cigarety rovnakej svetoznámej značky, dodala finančná správa.

Viac k témam: cigarety, Finančná správa SR, Polícia SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: V Ružomberku objavili nelegálnu výrobňu cigariet, únik na daniach bol vyše tri milióny eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Remišová: Hlas dosadzuje do štátnych funkcií ľudí, ktorých kvalifikáciou je stranícka knižka alebo sponzorský dar

Vo vedúcich pozíciách nemajú byť ľudia, ktorých jedinou kvalifikáciou je príspevok na kampaň Hlasu, tvrdí Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *