Home / SLOVENSKO / Ministerstvo životného prostredia sa dištancuje od obvinených z korupcie na OÚ v Bratislave

Ministerstvo životného prostredia sa dištancuje od obvinených z korupcie na OÚ v Bratislave

BRATISLAVA 14. augusta (WebNoviny.sk) – Ministerstvo životného prostredia (MŽP) sa dištancuje od konania zamestnancov odboru starostlivosti o životné prostredie na Okresnom úrade v Bratislave, ktorí sú obvinení z korupcie.

Ako pripomína odbor komunikácie MŽP, s príslušným odborom ministerstvo komunikuje len na úrovni metodického a odborného usmerňovania či odborných konzultácií.

Sólymos neudržuje s obvinenými kontakt

„Na vydávanie rozhodnutí Okresného úradu Bratislava nemá rezort životného prostredia žiadny vplyv,“ vyhlásil Slavomír Held z odboru komunikácie MŽP, pričom zdôraznil, že rezort vždy stál na strane zákona a zákonných postupov.

Zároveň dodal, že ktokoľvek porušuje zákon, musí niesť za svoje konanie aj zodpovednosť. MŽP podľa Helda preto odmieta zaťahovanie predstaviteľov rezortu do konania osôb podozrivých z trestnej činnosti.

Odporúčame:
Mocenský tandem Smer-SD a SNS podľa Galka ťahá Slovensko na východ, SaS adresovala výzvu Bugárovi

„Čo sa týka vzťahu vedúcej odboru starostlivosti o životné prostredie na Okresnom úrade Bratislava k ministrovi životného prostredia Lászlóovi Sólymosovi, považuje envirorezort za potrebné zdôrazniť, že ju minister predtým, ako sa stala vedúcou daného odboru, nepoznal. Prišiel s ňou do pracovného kontaktu až potom, ako sa stala vedúcou, a to rovnakým spôsobom, akým prišiel do kontaktu s ďalšími vedúcimi odborov starostlivosti o životné prostredie,“ uviedol odbor komunikácie MŽP.

V súvislosti s medializovanými informáciami o daroch strane Most-Híd minister Sólymos vie o tom, že obvinený Tomáš W. venoval ešte v roku 2009 strane dar. Sólymos s ním však neudržuje žiadny kontakt ani ako minister, ani ako súkromná osoba.

Za kladné rozhodnutia brali úplatky

Sudca Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici minulý týždeň vzal do väzby vedúcu odboru na Okresnom úrade v Bratislave Miroslavu G. a ďalších dvoch obvinených zo zločinu korupcie. Štvrtého obvineného prepustil na slobodu.

Odporúčame:
Zlodej v Banskej Bystrici priznal vinu, chce sa polepšiť a „remeslo“ nechať mladým

Podľa vyšetrovateľa od januára tohto roka sa mali s cieľom prijímania úplatkov spolčiť Miroslava G., Pavol B., Branislav R., Tomáš W. a Vladimír M. Posledných troch menovaných obvinili aj z legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Pracovníci okresného úradu Miroslava G. ako vedúca a referent Pavol B. mali za úplatok ako osoby disponujúce právomocou v konaniach vedených na úrade zabezpečovať prípravu potrebných podkladov.

Konkrétne išlo o vydávanie kladných rozhodnutí a stanovísk. Zmluvy a nadväzujúce právne úkony, ako aj viaceré bankové operácie cez nimi riadené spoločnosti pritom údajne slúžili len na zakrytie pôvodu peňazí z korupcie. Výška úplatku bola individuálna, podľa druhu žiadosti. Celkovo išlo o viac ako 334-tisíc eur.

Viac k témam: korupcia, László Sólymos, Ministerstvo životného prostredia SR, Okresný úrad Bratislava
Zdroj: Webnoviny.sk – Ministerstvo životného prostredia sa dištancuje od obvinených z korupcie na OÚ v Bratislave © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Atentátnik na Fica možno nebol osamelý vlk, Šutaj Eštok upozornil na jeho vymazanú komunikáciu na sociálnej sieti (video)

Robert Kaliňák uviedol, že rokovania na parlamentnom Výbore pre obranu a bezpečnosť sú dôležité aj preto, lebo sa tam stretáva koalícia s opozíciou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *