Home / SVET / Hamas sa s Izraelom dohodol na prímerí, ukončilo intenzívne násilie medzi oboma stranami

Hamas sa s Izraelom dohodol na prímerí, ukončilo intenzívne násilie medzi oboma stranami

JERUZALEM 10. augusta (WebNoviny.sk) – Palestínske hnutie Hamas vládnuce v Pásme Gazy vo štvrtok vo večerných hodinách oznámilo, že dosiahlo s Izraelom dohodu o prímerí, ktorá ukončila najnovšie intenzívne násilie medzi oboma stranami.

Izraelská armáda v piatok uviedla, že počas noci na územie krajiny nedopadla žiadna raketa z Gazy a sama nepodnikla žiadne nálety.

Odporúčame:
Izrael zastavil dodávky ropy a zemného plynu do Pásma Gazy, môžu za to zápalné balóny

Televízia al-Aksá patriaca Hamasu vo štvrtok večer informovala, že dohodu sprostredkoval Egypt. Izraelská vláda však prímerie nepotvrdila.

Vzájomné ostreľovanie si tento týždeň podľa palestínskeho ministerstva zdravotníctva v Gaze vyžiadalo tri obete, medzi nimi dieťa a tehotnú ženu. Na izraelskej strane zranili palestínske strely siedmich ľudí. Izrael a Hamas spolu viedli od roku 2007, keď sa palestínske militantné hnutie zmocnilo vlády v Pásme Gazy, už tri vojny.

Viac k témam: Hamas, Pásmo Gazy, prímerie
Zdroj: Webnoviny.sk – Hamas sa s Izraelom dohodol na prímerí, ukončilo intenzívne násilie medzi oboma stranami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Hamas čo najskôr vyšle do egyptskej Káhiry svoju delegáciu. Bude žiadať prímerie?

Izrael je údajne ochotný akceptovať prepustenie iba 33 rukojemníkov výmenou za Palestínčanov zadržiavaných v izraelských väzniciach a druhú fázu prímeria, ktorá zahŕňa „obdobie trvalého pokoja“.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *