Home / SVET / Nemecko sa dohodlo so Španielskom na vracaní migrantov, s ďalšími krajinami naďalej rokuje

Nemecko sa dohodlo so Španielskom na vracaní migrantov, s ďalšími krajinami naďalej rokuje

BERLÍN 8. augusta (WebNoviny.sk) – Nemecko uzavrelo dohodu so Španielskom o vracaní migrantov, ktorí sa tam zaregistrovali ako uchádzači o azyl, ale pokračovali ďalej a dostali sa až na nemecké hranice.

Je to prvý krok smerom k realizácii dohody s cieľom zmierniť spor o migrácii na nemeckej politickej scéne. Hovorkyňa nemeckého ministerstva vnútra Eleonore Petermann v stredu oznámila, že dohoda začne platiť od soboty.

Na jej základe migrantov, ktorí sa zaregistrovali v Španielsku a zadržali ich v Nemecku pri hraničných kontrolách, pošlú naspať do krajiny do 48 hodín. Ako dodala, Španielsko na oplátku nežiadalo nič.

Odporúčame:
Španielska polícia zatkla členov pašeráckeho gangu, privážali do Európy migrantov

Nemecko rokuje o vracaní migrantov aj s Gréckom a Talianskom, odkiaľ prichádza najviac migrantov. Tieto rokovania podľa Petermann ešte pokračujú.

Nemecký minister vnútra Horst Seehofer sa v júni vyhrážal samostatnými krokmi v oblasti utečeneckej politiky vrátane odopierania vstupu migrantom, ktorí už požiadali o azyl v inej krajine. Kancelárka Angela Merkelová trvala na tom, že Nemecko nemôže konať jednostranne a musí sa dohodnúť s ostatnými krajinami.

Viac k témam: migranti, utečenci, utečenecká kríza, žiadosť o azyl
Zdroj: Webnoviny.sk – Nemecko sa dohodlo so Španielskom na vracaní migrantov, s ďalšími krajinami naďalej rokuje © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred klubom vo Washingtone sa strieľalo, podozrivý postrelil piatich ľudí

Streľba sa odohrala zhruba pol hodinu pred polnocou vo štvrti Dupont Circle vo Washingtone.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *