Home / šport / Ostatné športy / Danka Barteková zabojuje o medailu z majstrovstiev Európy, chce nadviazať na formu z tréningov

Danka Barteková zabojuje o medailu z majstrovstiev Európy, chce nadviazať na formu z tréningov

LEOBERSDORF 8. augusta (WebNoviny.sk) – Päť medailí priniesla prvá polovica európskeho šampionátu v streľbe z brokových zbraní v rakúskom Leobersdorfe.

Hlavnou strojkyňou doterajších úspechov bola Zuzana Rehák Štefečeková, ktorá päť štartov premenila na štyri cenné kovy – z dvojitého trapu má zlato z mixu s Hubertom Andrzejom Olejnikom a striebro zo súťaže jednotlivkýň, z trapu striebro z mixu s Erikom Vargom a bronz z individuálnych pretekov. Zbierku pódiových umiestnení dopĺňa bronz Olejnika v dvojitom trape mužov.

Strelnica nepatrí k tým ľahším

Od stredy patrí strelnica v Leobersdorfe už skeetarom. Vo štvrtok sa začnú súťaže mužov a žien. Najväčšou slovenskou nádejou na ďalší úspech je Danka Barteková.

Odporúčame:
Rehák Štefečeková si na majstrovstvách Európy vystrieľala tretiu medailu, Olejnik získal bronz

Mojou hlavnou ambíciou je pokračovať vo výsledkoch z tréningov, lebo v predchádzajúcich dňoch som ich mala vydarené. Budem rada, keď sa mi na tieto výkony podarí nadviazať aj v pretekoch. Strelnica v Leobersdorfe nepatrí k tým ľahším, náročná je najmä svojím pozadím a problémy robia aj pomalé terče. Bola by som spokojná s výkonom 118 terčov a viac, v pretekoch je práve toto môj štandard a priemer. Ak by som pridala ešte nejaké terče, bolo by to fajn,“ uviedla členka ŠCP Bratislava, ktoré má z ME v zbierke päť seniorských individuálnych medailí (2 – 1 – 2). Naposledy sa jej podarilo dostať na pódium na ME v roku 2015 v slovinskom Pragersku pri Maribore, kde skončila druhá. Odvety čaká na ďalšiu medailu z vrcholného podujatia.

Cíti sa ako smoliar roka

Danka Barteková má za sebou štyri vystúpenia v seriáli Svetového pohára 2018, v Guadalajare bola štvrtá, v Čchangwone siedma, v Tucsone ôsma a v Siggiewi desiata.

Tento rok som smoliar roka, vždy mi chýbali jeden – dva terčíky. Na jednej strane je to smola, na druhej strane som premiérovo v kariére absolvovala kompletný program a pri tomto náročnom nasadení som bola štyrikrát v top 10,“ poznamenala skeetarka, ktorá sa od vlaňajška pod vedením Sandra Belliniho pripravuje v talianskom Montecatini: „Chcela som sa posunúť ďalej a prejsť na inú techniku. Minulý rok som sa zastreľovala, v tomto druhom už mám od seba aj očakávania, že sa nová práca začne ukazovať. Zatiaľ sa prejavuje na tréningoch, musím to predviesť aj v pretekoch. Prvá desiatka je síce fajn, ale nie je to práve to, na čo som bola zvyknutá.“

Viac k témam: majstrovstvá Európy v streľbe z brokových zbraní
Zdroj: Webnoviny.sk – Danka Barteková zabojuje o medailu z majstrovstiev Európy, chce nadviazať na formu z tréningov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *