Home / SLOVENSKO / Prezident Kiska sa pre kauzu únosu Vietnamca stretol s nemeckým veľvyslancom

Prezident Kiska sa pre kauzu únosu Vietnamca stretol s nemeckým veľvyslancom

BRATISLAVA 7. augusta (WebNoviny.sk) – Prezident Andrej Kiska sa v utorok stretol s veľvyslancom Spolkovej republiky Nemecko Joachimom Bleickerom. Prezident veľvyslanca informoval, že Slovensko začalo robiť potrebné kroky, aby objasnilo podozrenie zo zapojenia slovenských štátnych orgánov do únosu občana Vietnamu.

Odporúčame:
Exminister Kaliňák bol na detektore lži, odpovedal na štyri otázky týkajúce sa únosu Vietnamca

Podľa nemeckých vyšetrovateľov bol na to použitý vládny špeciál pri lete z Bratislavy do Moskvy. O stretnutí a jeho obsahu informoval Kiskov hovorca Roman Krpelan. „Podľa prezidenta Andreja Kisku je nevyhnutné, aby sa verejnosť dozvedela pravdu a Slovensko zostalo dôveryhodným partnerom Nemecka. Preto je dôležité poctivo vyšetriť, akú úlohu zohrali v tomto prípade slovenské štátne orgány a zároveň poskytnúť súčinnosť nemeckým vyšetrovacím orgánom,“ uvádza sa v tlačovej správe.

Odporúčame:
Svedkovia kauzy únosu Vietnamca budú zbavení mlčanlivosti, premiér chce dôkladné vyšetrovanie

V pondelok premiér Peter Pellegrini po stretnutí s hlavou štátu informoval, že policajti a pracovníci Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR budú zbavení mlčanlivosti, aby mohli v prípade údajného únosu Vietnamca Trinh Xuan Thanha vládnym špeciálom vypovedať. Pellegrini tiež doplnil, že šéfovi úradu na ochranu ústavných činiteľov dočasne pozastavia výkon funkcie.

Viac k témam: Andrej Kiska, letka ministerstva vnútra SR, ministerstvo vnútra SR, Robert Kaliňák, únos Vietnamca
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezident Kiska sa pre kauzu únosu Vietnamca stretol s nemeckým veľvyslancom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Proces s bývalým riaditeľom SIS Pčolinským začne onedlho, vytýčených je celkovo desať termínov hlavného pojednávania

Predmetom obžaloby voči Pčolinskému je zločin prijímania úplatku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *