Home / šport / Ostatné športy / Ledecká na ME v atletike 2018 utvorila slovenský rekord, do semifinále nepostúpila ani Zapletalová

Ledecká na ME v atletike 2018 utvorila slovenský rekord, do semifinále nepostúpila ani Zapletalová

BERLÍN 7. augusta (WebNoviny.sk) – Z dvojice slovenských prekážkariek na 400 metrov na ME v Berlíne ani jedna nepostúpila z utorkových predpoludňajších rozbehov do semifinále, avšak Daniela Ledecká utvorila slovenský rekord 57,81 sekundy v kategórii do 23 rokov.

Odporúčame:
Foto: Skvelý Matej Tóth získal striebornú medailu na ME v atletike 2018

Zverenka Kataríny Adlerovej skončila v I. rozbehu šiesta a o šesť stotín zlepšila doterajší rekordný výkon Lucie Slaničkovej z roku 2010. Celkovo dosiahla 16. najlepší výkon.

O dve priečky za Ledeckou klasifikovali Emmu Zapletalovú. V II. rozbehu finišovala šiesta za 58,46, za vlastným juniorským rekordom SR z júlových MSJ v Tampere zaostala o 1,24 sekundy.

ME v atletike 2018

kvalifikačné výsledky Slovákov

ŽENY

400 m – prek., rozbehy – I.: 1. Linkiewiczová (Poľ.) 56,66, … 6. Daniela Ledecká (SR) 57,81 (rekord SR do 23 rokov) – nepostúpila do semifinále (celkovo 16. čas), II.: 1. Rudakovová (Rus.) 56,24, … 6. Emma Zapletalová 58,46 – nepostúpila do semifinále (celkovo 18. čas)

Viac k témam: beh, Daniela Ledecká, Emma Zapletalová, majstrovstvá Európy v atletike
Zdroj: Webnoviny.sk – Ledecká na ME v atletike 2018 utvorila slovenský rekord, do semifinále nepostúpila ani Zapletalová © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *