Home / SLOVENSKO / Glváč sa pýta, prečo Nemci nezdieľali informáciu o únose v schengenskom informačnom systéme

Glváč sa pýta, prečo Nemci nezdieľali informáciu o únose v schengenskom informačnom systéme

BRATISLAVA 4. augusta (WebNoviny.sk) – V tomto okamihu nevieme, či mená a osoby, ktoré médiá uvádzajú ako policajtov v kauze údajného únosu vietnamského občana Trinh Xuan Thanha, skutočne existujú, ale vzhľadom na indície a informácie má na vec dlhodobo svoj názor. Uvádza to podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky Martin Glváč (Smer-SD) na sociálnej sieti.

Odporúčame:
Kali o tom vie, je to štátny záujem, malo zaznieť pri únose Vietnamca

„Najskôr sa však musí preukázať hodnovernosť medializovanej výpovede. Počkám si na zverejnenie stanovísk kompetentných. Ak sa potvrdia medializované informácie, ide o viac než vážnu vec,“ dodal na Facebooku Glváč.

Odporúčame:
Video: Fico reaguje na kauzu uneseného Vietnamca. Obul sa do opozície, Kisku a spomenul aj Sorosove deti

Glváč sa ďalej pýta, prečo nemecká strana nezdieľala informáciu o únose v schengenskom informačnom systéme. „Tak ako však potrebujeme vedieť, čo sa dialo na Slovensku, rovnako dôležité sú odpovede nemeckej strany, prečo nezdieľali informáciu o únose v schengenskom informačnom systéme, čím by sa celej tejto kauze dalo predísť. Musíme preto vedieť nielen to, čo sa dialo u nás, ale aj či nezlyhali nemecké orgány. Ukazovať prstom na Slovenskú republiku by potom bolo neférové,“ napísal.

V každom prípade ide podľa podpredsedu parlamentu o citlivú záležitosť a o to viac by mali byť všetky zúčastnené strany striedme a presné vo vyjadreniach. „Platí to aj o médiách, ktoré by mali používať presnú terminológiu. Ako právnik viem, že o únos nemôže ísť, pretože únos dospelého človeka náš trestný zákon nepozná,“ dodal na záver Glváč.

Viac k témam: letka ministerstva vnútra SR, Martin Glváč, ministerstvo vnútra SR, Robert Kaliňák, Smer-SD, únos Vietnamca
Zdroj: Webnoviny.sk – Glváč sa pýta, prečo Nemci nezdieľali informáciu o únose v schengenskom informačnom systéme © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Návrat Ficovej vlády znamenal koniec snáh o zlepšenie slobody médií na Slovensku, uvádzajú Reportéri bez hraníc

Slovensko sa prepadlo v rebríčku slobody tlače o 12 priečok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *