Home / SVET / Súd odsúdil tínedžerku, ktorá plánovala teroristický útok na Britské múzeum

Súd odsúdil tínedžerku, ktorá plánovala teroristický útok na Britské múzeum

LONDÝN 3. augusta (WebNoviny.sk) – Britská tínedžerka Safaa Boular, ktorá plánovala teroristický útok na Britské múzeum, pôjde do väzenia minimálne na trinásť rokov. Po tomto čase sa jej trest opäť prehodnotí. Rozhodol o tom v piatok sudca londýnskeho trestného súdu Mark Dennis, ktorý neuveril argumentom obhajcov, že dievča už zmenilo názory a s terorizmom už nesúhlasí.

„Nie je dostatok dôkazov, z ktorých by bolo v tejto fáze zrejmé, že jej osobnosť sa už naozaj zmenila. Aj keď ju mohlo k extrémizmu priviesť jej okolie, bolo evidentné, že vedela, čo robí, konala s otvorenými očami,“ odôvodnil rozhodnutie sudca.

Odporúčame:
Tínedžerku usvedčili z plánovania útoku na Britské múzeum, problémy spôsobila aj matke a sestre

Safaa Boular si o plánovanom útoku na Britské múzeum písala so sýrskym členom Islamského štátu, ktorého si chcela vziať za manžela, no v roku 2017 ho zabili. Boular zatkli v apríli 2017, keď chcela vycestovať do Sýrie. Následne sa snažila nahovoriť k spáchaniu útoku jej 21-ročnú sestru Rizlaine, ktorá sa spolu s ich matkou Minou Dich priznala k obvineniam z terorizmu.

Viac k témam: Safaa Boular, teroristický útok v Londýne
Zdroj: Webnoviny.sk – Súd odsúdil tínedžerku, ktorá plánovala teroristický útok na Britské múzeum © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nemecký parlament schválil plány na zmiernenie prísnych obmedzení týkajúcich sa priezvisk

Reforma by mala vstúpiť do platnosti začiatkom mája budúceho roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *