Home / SLOVENSKO / Zvieratá treba chrániť pred horúčavami, vraví ministerka Matečná a nechovateľom posiela radu

Zvieratá treba chrániť pred horúčavami, vraví ministerka Matečná a nechovateľom posiela radu

BRATISLAVA 2. augusta (WebNoviny.sk) – Aj zvieratá v horúčavách treba chrániť pred priamym slnkom a zabezpečiť im pitný režim. Vo vyhlásení na to upozorňuje ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV).

Extrémne teploty netreba podceňovať

„Rada by som vyzvala všetkých chovateľov, aby nepodceňovali extrémne teploty a zabezpečili pre zvieratá najmä dostatok čerstvej vody a čo najviac tieňa,“ upozornila ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná.

Odporúčame:
Ministerka Matečná rokovala s prokurátorom Čižnárom o trestných činoch, ktoré sa týkajú farmárov

Dehydratácia môže podľa nej u zvierat spôsobiť mnoho zdravotných problémov, a preto by sa mal každý chovateľ uistiť, že zviera má počas celého dňa prístup k pitnej vode.

Odporúčame:
Ministerka Matečná ponúka poľnohospodárom milióny eur, chce predísť škodám spôsobeným suchom

Agrorezort tiež chovateľov upozorňuje, aby zvieratá nenechávali samé v aute, aby nepriväzovali psov na dvore ani pred obchodom a aby sa v horúčavách radšej vyhli transportu zvierat.

Plechové strechy sú nevhodné

Búdy s plechovou strechou sú podľa ministerstva v týchto horúčavách nevhodné, asfalt v lete dosahuje aj viac ako 50 stupňov a zvieratám by mohol spáliť labky.

“Ak aj nechováte zvieratá, nič nepokazíte tým, ak necháte na dvore misku s vodou. Poďakujú sa vám mačky, ježkovia, ale aj vtáky,” uzavrel agrorezort.

Viac k témam: Gabriela Matečná, horúčavy, Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, zvieratá
Zdroj: Webnoviny.sk – Zvieratá treba chrániť pred horúčavami, vraví ministerka Matečná a nechovateľom posiela radu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Remišová: Hlas dosadzuje do štátnych funkcií ľudí, ktorých kvalifikáciou je stranícka knižka alebo sponzorský dar

Vo vedúcich pozíciách nemajú byť ľudia, ktorých jedinou kvalifikáciou je príspevok na kampaň Hlasu, tvrdí Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *