Home / SVET / Video: Počet obetí požiarov v Grécku opäť stúpol, stále hľadajú aj nezvestných

Video: Počet obetí požiarov v Grécku opäť stúpol, stále hľadajú aj nezvestných

ATÉNY 29. júla (SITA/AP) – Lesné požiare, ktoré zasiahli okolie gréckych Atén, si vyžiadali najmenej 91 mŕtvych. Tamojšie úrady v nedeľu takisto potvrdili, že 25 ľudí je nezvestných.

Prevažná väčšina obetí zomrela v plameňoch, niektorí sa utopili v mori, keď utekali pred ohňom, ktorý tiež poškodil viac ako dvetisíc domov. Štvrtinu z nich musia zbúrať.

Odporúčame:
Video: Počet obetí požiarov v Grécku stúpol, záchranári pátrajú po nezvestných

Dva požiare sa začali šíriť v pondelok. Jeden z nich západne od Atén v blízkosti mesta Kineta a druhý neďaleko mesta Rafina. S ohňom na oboch stranách hlavného mesta spočiatku bojovalo viac ako 600 hasičov a celá grécka letka hasičských lietadiel a helikoptér.

Pomoc ponúkli aj Taliansko, Nemecko, Turecko, Cyprus, Španielsko či Izrael. Vláda vo štvrtok uviedla, že požiare zrejme niekto založil úmyselne. Grécky premiér Alexis Tsipras v utorok vyhlásil trojdňový štátny smútok. Pápež František odkázal, že sa modlí za obete.

Viac k témam: Alexis Tsipras, lesné požiare
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Počet obetí požiarov v Grécku opäť stúpol, stále hľadajú aj nezvestných © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Putin znova zložil prezidentskú prísahu, po Stalinovi je najdlhšie úradujúcim vodcom Kremľa (foto)

Vo svojom inauguračnom prejave Putin poďakoval národu za podporu a vojakom zúčastňujúcim sa na vojne na Ukrajine.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *