Home / EKONOMIKA / Britský parlamentný výbor odporúča väčšiu kontrolu nad sociálnymi sieťami

Britský parlamentný výbor odporúča väčšiu kontrolu nad sociálnymi sieťami

LONDÝN 29. júla (WebNoviny.sk) – Britská vláda by mala zvýšiť dohľad nad sociálnymi médiami, ako je Facebook, a volebnými kampaňami, aby chránila demokraciu v digitálnom veku, odporučil výbor pre médiá britského parlamentu. Správa výboru uviedla, že demokracia čelí kríze, pretože kombinácia analýz dát a sociálnych médií umožňuje kampaniam zacieliť sa na voličov bez ich súhlasu.

Správa musí byť v nedeľu

Technologické giganty, ako je Facebook, ktoré pôsobia v prevažne neregulovanom prostredí, za to tiež nesú vinu, pretože neurobili dostatok na ochranu osobných údajov a odstraňovanie škodlivého obsahu, uviedol výbor britského parlamentu.

Odporúčame:
Twitter nasledoval Facebook, jeho akcie pre rovnaký dôvod kvartálne prudko klesli

Správa mala byť zverejnená v priebehu nedele, ale už v piatok jej kópiu zverejnil Dominic Cummings, riaditeľ kampane za odchod Británie z EÚ.

Facebook a Twitter stratili svoju trhovú hodnotu

Výbor parlamentu zároveň uviedol, že britský úrad na ochranu osobných údajov potrebuje viac peňazí, aby mohol zamestnať technických expertov. Tieto financie by podľa výboru mali pochádzať z odvodu uvaleného na technologické firmy, podobného, ako banky platia na chod úradu pre dohľad nad finančnými trhmi.

Odporúčame:
Príjmy Facebooku v druhom kvartáli stúpli menej, ako sa očakávalo

Spoločnosti Twitter a Facebook v priebehu štvrtka a piatka stratili zhruba pätinu svojej trhovej hodnoty po tom, ako zverejnili informácie o raste počtu ich užívateľov, ktoré boli sklamaním. Twitter uviedol, že začal obmedzovať a zakazovať užívateľské účty, ktoré porušujú jeho pravidlá. V piatok Twitter zopakoval, že sa snaží „investovať do zlepšenia verejnej konverzácie“ na svojej platforme a dáva prednosť „dlhodobému zdraviu“ svojich služieb pred krátkodobými ukazovateľmi, ako je počet užívateľov.

Viac k témam: britská vláda, sociálne siete
Zdroj: Webnoviny.sk – Britský parlamentný výbor odporúča väčšiu kontrolu nad sociálnymi sieťami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rumunsko sa posunulo výrazne vpred nad priemer krajín EÚ, prebehlo aj Slovensko a Maďarsko

Rumunsko sa zároveň môže pochváliť podpriemernou mierou nezamestnanosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *