Home / šport / Ostatné športy / Športový arbitrážny súd definitívne potvrdil verdikt MOV, Lebedevová a Abakumovová bez medailí

Športový arbitrážny súd definitívne potvrdil verdikt MOV, Lebedevová a Abakumovová bez medailí

LAUSANNE 26. júla (WebNoviny.sk) – Športový arbitrážny súd (CAS) rozhodol v neprospech ruských atlétok Tatiany Lebedevovej a Marie Abakumovovej.

Tie sa na CAS obrátili s odvolaním voči verdiktu Medzinárodného olympijského výboru (MOV) z roku 2016, podľa ktorého im po pozitívnych dopingových nálezoch odobrali spolu tri strieborné medaily z OH 2008 v čínskom Pekingu. Rovnaký verdikt si vypočula aj ich krajanka – dráhová cyklistka Jekaterina Gnidenková.

Odporúčame:
FIFA neodhalila ani jeden dopingový prípad v Rusku na majstrovstvách sveta vo futbale

Opakované testovanie odobraných vzoriek odhalilo prítomnosť anabolického steroidu turinabol u každej z troch spomínaných športovkýň. Počas vypočúvania sa ruské reprezentantky odvolávali na fakt, že opakované testovacie metódy neboli validné.

Lebedevová vybojovala na OH 2008 strieborné medaily v skoku do diaľky a trojskoku. Abakumovová skončila na druhom mieste v hode oštepom.

Viac k témam: atletika, CAS Športový arbitrážny súd, doping, Rusko
Zdroj: Webnoviny.sk – Športový arbitrážny súd definitívne potvrdil verdikt MOV, Lebedevová a Abakumovová bez medailí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *