Home / SVET / V Kongu sa úradom podarilo zastaviť šírenie eboly, zomrelo vyše tridsať ľudí

V Kongu sa úradom podarilo zastaviť šírenie eboly, zomrelo vyše tridsať ľudí

KINSHASA 24. júla (WebNoviny.sk) – V Konžskej demokratickej republike (KDR) sa úradom podarilo zvíťaziť nad ebolou, ktorá sa začala šíriť v máji. V utorok o tom informovalo ministerstvo zdravotníctva. Podľa expertov pomohla najmä vakcinácia viac ako 3300 ľudí.

Odporúčame:
Na východnom Slovensku prijali pre osýpky mimoriadne opatrenia aj v autobusovej doprave

Počas najnovšej vlny, ktorá bola už deviatou od roku 1976, diagnostikovali 54 prípadov nakazenia a 33 mŕtvych. „Rozsah krízy, ktorej sme čelili, bol bezprecedentný, no rýchlosť a efektivita zásahu vlády a jej partnerov boli takisto nevšedné,“ uviedol minister zdravotníctva Oly Ilunga Kalenga.

Ebola sa začala šíriť v meste Mbandaka, ktoré má viac ako milión obyvateľov. Ďalšou výzvou pre zdravotníkov bolo šírenie vírusu v ťažko dostupných vidieckych oblastiach, kde nie je vybudovaná základná infraštruktúra, vrátane elektriny.

Viac k témam: vírus ebola
Zdroj: Webnoviny.sk – V Kongu sa úradom podarilo zastaviť šírenie eboly, zomrelo vyše tridsať ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ja vidím iba postreleného mafiánskeho bossa aj mŕtvy Fico, dobrý Fico. Polícia už rieši 153 prípadov schvaľovania atentátu na premiéra (video)

Keďže určité indivíduá stále nerozumejú situácii, budeme mať nulovú toleranciu pre nenávisť, uviedol minister vnútra.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *