Home / šport / Ostatné športy / Dirk Nowitzki odohrá rekordnú 21. sezónu v Dallase, podpísal kontrakt na jeden rok

Dirk Nowitzki odohrá rekordnú 21. sezónu v Dallase, podpísal kontrakt na jeden rok

DALLAS 23. júla (WebNoviny.sk) – V závere predchádzajúceho týždňa sa o tom nahlas hovorilo, teraz je to oficiálne. Nemecký basketbalista Dirk Nowitzki odohrá aj nasledujúcu sezónu zámorskej NBA vo farbách Dallasu. Nemec podpísal s Mavericks kontrakt na jeden rok v hodnote 5 miliónov amerických dolárov.

Odporúčame:
Prestupová bomba v NBA, LeBron James sa stal oficiálne hráčom Los Angeles Lakers

Štyridsaťročný Nowitzki bol počas svojej doterajšej zámorskej kariéry verný iba texaskému tímu. Ak v nasledujúcej sezóne odohrá za Dallas čo i len jedno stretnutie, vylepší rekord NBA v počte ročníkov strávených v jednom klube. Doteraz sa o tento primát delil s legendárnym Kobem Bryantom, ktorý počas svojej dvadsaťročnej kariéry pôsobil výlučne v Los Angeles Lakers.

Vedenie Dallasu nevyužilo po uplynulej sezóne opciu na automatické predĺženie Nowitzkého zmluvy, aby sa klubu uvoľnilo miesto pod platovým stropom. Napriek tomu sa spoliehalo, že šampión NBA z roku 2011 v mužstve ostane. V sezóne 2017/2018 zaznamenal nemecký reprezentant v 77 zápasoch v priemere 12 bodov a 5,7 doskokov.

Viac k témam: basketbal, Dallas Mavericks, Dirk Nowitzki, NBA
Zdroj: Webnoviny.sk – Dirk Nowitzki odohrá rekordnú 21. sezónu v Dallase, podpísal kontrakt na jeden rok © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *