Home / SLOVENSKO / Zlodej v Banskej Bystrici priznal vinu, chce sa polepšiť a „remeslo“ nechať mladým

Zlodej v Banskej Bystrici priznal vinu, chce sa polepšiť a „remeslo“ nechať mladým

BANSKÁ BYSTRICA 23. júla (WebNoviny.sk) – Zlodej Marek H. chce nechať „remeslo“ mladým a on ako 32-ročný bude viesť poriadny život.

Vyhlásil to dnes na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici a sudcovi sľúbil, že ho už nikdy neuvidí.

Doteraz iba kradol

V minulosti len za krádeže 16-krát odsúdeného Mareka prokurátor žaloval za podplácanie policajta. Marek priznal, že doteraz iba kradol a korupcia bol pre neho neznámy trestný čin. Spáchal ho 1. februára po tom, ako ho chytili pri pokuse prisvojiť si v obchodnom dome v Skalici tovar za takmer 140 eur.

Po predvedení na obvodné policajné oddelenie oddelenie službukonajúcemu policajtovi sľuboval 50 eur „v hotovosti do vačku“, len aby zlodejský pokus neriešil. Podpráporčík však ponuku ignoroval a Mareka obvinili z prečinu podplácania.

Nesúhlasí so súhrnným trestom

V skrátenom konaní Marekovi sudca trestným rozkazom uložil súhrnný trest dva roky odňatia slobody nepodmienečne. Marek s obhajcom podali voči tomu odpor, vinu priznávajú, ale nesúhlasia so súhrnným trestom.

Nasledovalo súdne konanie, Marek priznal vinu a svoje konanie oľutoval. Sudca to akceptoval ako poľahčujúcu okolnosť a súhrnný trest vrátane korupcie neuložil. Podľa sudcu Marek spáchal v roku 2018 tri krádeže a za každú dostal jeden rok nepodmienečne. Delikvent si musí tie tri roky „odsedieť“, čo je dostatočný trest a poučenie pre neho. Marek prisľúbil, že už bude viesť riadny život a chce si nájsť vhodné zamestnanie.

Rozsudok nie je právoplatný. Prokurátor sa odvolal, pretože navrhoval súhrnný trest vo výmere dva a pol roka. Marek do výkonu trestu v Hrnčiarovciach nad Parnou, kde si už odpykáva trest za prvú tohtoročnú krádež, odchádzal spokojný.

Viac k témam: súdy, zlodej
Zdroj: Webnoviny.sk – Zlodej v Banskej Bystrici priznal vinu, chce sa polepšiť a „remeslo“ nechať mladým © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prezidentka Čaputová odovzdala ocenila 28 osobností, ktoré sa zaslúžili o vstup Slovenska do EÚ a NATO (foto)

Tieto osobnosti sa buď priamo podieľali na prístupovom procese alebo podporovali integračné úsilie SR inými spôsobmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *