Home / SVET / Právnik Cohen si nahrával telefonáty s Trumpom, podľa prezidenta je to neslýchané a asi ilegálne

Právnik Cohen si nahrával telefonáty s Trumpom, podľa prezidenta je to neslýchané a asi ilegálne

BRIDGEWATER 21. júla (WebNoviny.sk) – Americký prezident Donald Trump označil skutočnosť, že si jeho bývalý právnik nahrával ich telefonáty za „absolútne neslýchané a pravdepodobne ilegálne“.

V sobotňajšom tweete sa tak vyjadril v súvislosti so správami, že jeho bývalý právny zástupca Michael Cohen si niekoľko týždňov pred voľbami v roku 2016 tajne nahral ich debaty o možnosti zaplatiť pornoherečke Stormy Daniels, aby mlčala o jej vzťahu s Trumpom.

„Dobrá správa je, že váš najobľúbenejší prezident neurobil nič zlé,“ dodal tiež. Nahrávka je súčasťou rozsiahlej kolekcie dokumentov a elektronických záznamov, ktoré úrady zabavili u Cohena.

Odporúčame:
Vláda v USA neuvažuje o podpore návrhu Vladimíra Putina na zorganizovaní referenda na Ukrajine

Ako prvý o nej v piatok informoval denník The New York Times. FBI vykonala raziu v Cohenovej kancelárii a hotelovej izbe ešte v apríli tohto roka. Okrem iného tam hľadali dôkazy o platbách Karen McDougal a spomínanej Daniels, ktorá pred voľbami dostala 130-tisíc dolárov, aby mlčala o sexuálnom pomere s Trumpom.

V súvislosti s raziou prezident na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter napísal, že je „nepredstaviteľné, že by sa vláda (skoro ráno) vlámala do právnikovej kancelárie“. Súdom nariadenú prehliadku už pritom aj v minulosti označil za vlámanie. Sám Cohen však povedal, že agenti FBI boli zdvorilí a úctiví.

Viac k témam: Donald Trump, Michael Cohen, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Právnik Cohen si nahrával telefonáty s Trumpom, podľa prezidenta je to neslýchané a asi ilegálne © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ruské útoky na Ukrajine doteraz zasiahli takmer dvetisíc kultúrnych objektov

Tento počet nezahŕňa poškodené alebo zničené pamiatky kultúrneho dedičstva.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *