Home / šport / Rusko by mohlo usporiadať po MS vo futbale 2018 aj olympijské hry, Putin zvažuje kandidatúru

Rusko by mohlo usporiadať po MS vo futbale 2018 aj olympijské hry, Putin zvažuje kandidatúru

MOSKVA 21. júla (WebNoviny.sk) – Prezident Ruskej federácie Vladimir Putin vyhlásil, že jeho krajina zvažuje kandidatúru na usporiadanie olympijských hier.

Putin oznámil olympijskú ambíciu v piatok pre štátnu tlačovú agentúru RIA Novosti v kontexte moskovskej olympiády z roku 1980.

Ruský líder priznal, že v prvom rade musí dôjsť k analýze možnosti zorganizovania hier. Napriek tomu si je istý, že „v budúcnosti Rusko určite usporiada viacero medzinárodných športových podujatí“.

Odporúčame:
Vláda zhodnotila ZOH v Pojngčangu, pre Slovensko bola najúspešnejšia v histórii

Tento rok sa v Rusku konali majstrovstvá sveta vo futbale, ktoré prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino označil za najlepšie z doterajších 21 šampionátov. Krajina tiež v roku 2014 hostila zimné olympijské hry v Soči, ich odkaz však poškvrnili rozsiahle obvinenia zo štátom riadeného dopingu.

V prípade kandidatúry na usporiadanie olympijských hier v letnom termíne by sa Rusko mohlo uchádzať až o tie v roku 2032, keďže predchádzajúce ročníky už Medzinárodný olympijský výbor (MOV) priradil Tokiu (2020), Parížu (2024) a Los Angeles (2028).

 

Viac k témam: olympijské hry, Rusko, Vladimir Putin
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko by mohlo usporiadať po MS vo futbale 2018 aj olympijské hry, Putin zvažuje kandidatúru © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensko bude mať olympijský dom v Paríži, SOŠV pripravuje aj veľkolepú akciu v Bratislave (foto)

Slovenský olympijský a športový výbor chce vytvoriť na Slovensku olympijskú atmosféru.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *