Home / šport / Ostatné športy / Olympijské hry v Tokiu odštartuje zápas softbalistiek vo Fukušime, uvidíme tiež tri nové športy

Olympijské hry v Tokiu odštartuje zápas softbalistiek vo Fukušime, uvidíme tiež tri nové športy

FUKUŠIMA 19. júla (webNoviny.sk) – Olympijské hry v Tokiu 2020 budú mať symbolický štart. Postarajú sa oň softbalistky, ktoré odohrajú úvodné stretnutie vo Fukušime. Práve v tomto japonskom meste, ktoré bolo pred 7 rokmi postihnuté zemetrasením, následnou vlnou cunami a haváriou v jadrovej elektrárni, začne aj štafeta s olympijskou pochodňou.

Turnaj v softbale, ktorý sa do programu hier vracia po dvanástich rokoch, začne už dva dni pred slávnostným otváracím ceremoniálom. Oficiálny začiatok hier stanovili organizátori na 24. júla. V Tokiu 2020 sa bude rozdeľovať rekordných 339 sad medailí v 33 odvetviach.

Prvýkrát sa na hrách bude súťažiť v skateboardingu, surfingu a basketbale 3×3. Podrobnosti o programe zverejnil Medzinárodný olympijský výbor (MOV) po stredajšom zasadnutí výkonného výboru vo švajčiarskom Lausanne.

Viac k témam: OH 2020 Tokio, softbal
Zdroj: Webnoviny.sk – Olympijské hry v Tokiu odštartuje zápas softbalistiek vo Fukušime, uvidíme tiež tri nové športy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *