Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Skolaudovali aj druhú budovu pre Jaguar Land Rover, okrem skladu bude v nej prebiehať aj výroba

Skolaudovali aj druhú budovu pre Jaguar Land Rover, okrem skladu bude v nej prebiehať aj výroba

NITRA 18. júla (WebNoviny.sk) – Logistický park Nitra pre Jaguar Land Rover a ďalšie firmy v priemyselnom parku má skolaudovanú druhú halu. Spoločnosť Prologis Slovak Republic XXXII, s.r.o. získala kolaudačné rozhodnutie na halu DC2 v katastrálnom území Dražoviec.

Ako sa píše v kolaudačnom rozhodnutí, ktorým mesto Nitra povolilo užívanie objektu, objekt je členený na šesť samostatných prevádzkovo-administratívnych jednotiek s rôznymi predmetmi činnosti. Okrem skladovania tu bude prebiehať aj výroba.

Odporúčame:
Brexit ohrozuje investície Jaguaru vo Veľkej Británii, môže to spôsobiť zatváranie závodov

„Finálnym produktom výroby v prevádzke budú nazuté pneumatiky na ráfiky kolies automobilov pre novovybudovaný susedný areál. Kapacita výroby bude 1 300 kolies za zmenu,“ píše sa v kolaudačnom rozhodnutí.

Podľa zámeru, ktorý investor pred časom zverejnil na www.enviroportal.sk, majú logistický park tvoriť tri haly. Slúžiť budú na príjem, skladovanie a redistribúciu dielov pre výrobu v závode Jaguar Land Rover, a tiež pre ľahkú výrobu v priemyselnej zóne.

Investícia má dosiahnuť zhruba 30 miliónov eur. Výstavba prvých dvoch hál sa začala 10. októbra 2017, prácu v nich má nájsť okolo 500 ľudí. Logistický park je situovaný v blízkosti závodu Jaguar Land Rover. Priestory v halách si zaistili okrem Jaguaru aj ďalšie firmy v priemyselnom parku.

Viac k témam: automotive, Jaguar Land Rover v Nitre
Zdroj: Webnoviny.sk – Skolaudovali aj druhú budovu pre Jaguar Land Rover, okrem skladu bude v nej prebiehať aj výroba © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *