Home / šport / Ostatné športy / Dubovcová a Štrbová v prvom zápase na ME v plážovom volejbale neuhrali ani set

Dubovcová a Štrbová v prvom zápase na ME v plážovom volejbale neuhrali ani set

ROTTERDAM 17. júla (WebNoviny.sk) – Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Andrea Štrbová nasadené ako osemnáste neuspeli vo svojom úvodnom vystúpení v rotterdamskej základnej B-skupine na ME v Holandsku (17. – 21. júla 2018), v utorok večer v spoločnej premiére na tomto fóre prehrali 0:2 (-18, -14) s domácimi pätnástkami turnaja Sanne Keizerovou a Madelein Meppelinkovou.

Holanďanky premenili prvý mečbal

Pre Dubovcovú a Štrbovú to bola premiérová konfrontácia s touto holandskou dvojicou. Keizerová aj Meppelinková majú na konte po jednom európskom titule po boku Marleen Ramondovej-van Ierselovej – Keizerová triumfovala v roku 2012, Meppelinková o dva roky neskôr.

Dubovcová a Štrbová začali dobre, viedli 3:1. Holanďanky rýchlo zmazali manko a v polovici setu mali navrch (11:9). O chvíľu Slovenky viedli 14:13, domáce hráčky však neskôr trojbodovou šnúrou odskočili na 18:15 a záver zvládli – 21:18.

Povzbudeným Holanďankám patril úvod druhej časti (4:1), slovenský pár sa štyrmi bodmi v sérii dostal do vedenia 5:4. Priebeh bol v polovici tohto dejstva vyrovnaný (10:10), následne Holanďanky bodovými šnúrami unikli (13:10, 16:11) a v koncovke nemali problémy, premenili prvý mečbal (21:14).

V stredu odohrajú Slovenky dva zápasy

Úradujúce slovenské šampiónky v stredu v B-skupine odohrajú zostávajúce dva duely: napoludnie (12.00 h) nastúpia proti českým dvojkám Barbore Hermannovej a Markéte Slukovej, podvečer (17.30 h) budú čeliť francúzskym tridsaťjednotkám Alexandre Jupiterovej a Aline Chamereauovej.

České favoritky v utorok večer zvíťazili nad Francúzkami nečakane tesne 2:1 a z priebežného manka 0:1. Víťazky každej z ôsmich štvorčlenných skupín postúpia priamo do osemfinále, dvojice z druhých a tretích priečok budu hrať play-off o účasť v osemfinále.

Najlepšie slovenské beachvolejbalistky s Jupiterovou a Chamereauovou nemajú vzájomnú minulosť, s Hermannovou a Slukovou sa stretli trikrát – naposledy minulý týždeň v rámci World Tour na turnaji najvyššej kategórie Five stars (Major) vo švajčiarskom Gstaade, v základnej skupine im po vyrovnanom priebehu podľahli 0:2 (-19, -17).

Po vzájomnom súboji na májovom štvorhviezdičkovom podujatí v brazílskej Itapeme sa tešili Slovenky (2:1), Češky uspeli v troch setoch v januári na domácej pôde v Pelhřimove na turnaji CEV Masters. Hermannová a Sluková, ktorým vo svetovom rebríčku patrí 7. miesto, sú vicemajsterky Európy z roku 2016. Informácie sú z webu Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).

ME 2018 v plážovom volejbale

B-skupina

Sanne Keizerová, Madelein Meppelinková (Hol.-15) – Natália Dubovcová, Andrea Štrbová (SR-18) 2:0 (18, 14) za 37 minút
Barbora Hermannová, Markéta Sluková (ČR-2) – Alexandra Jupiterová, Aline Chamereauová (Fr.-31) 2:1 (-20, 15, 10) za 48 minút

Hlasy

zdroj: web SVF

Natália Dubovcová: „Oba sety boli do technického time-outu vyrovnané, v tom druhom si potom spravili náskok. Keď nám aj odskočili, my sme to stiahli, no potom sme spravili jednu – dve chyby a ony sa na tom chytili. Aj keď im niečo nevyšlo, dali sme sa im nadýchnuť a podržalo ich aj publikum. Keď spravíš dve – tri chyby v druhej polovici setu, už nemáš čas to dobehnúť.“

Andrea Štrbová: „V prvom sete sme ich mohli mať, dalo sa viac ubrániť a druhý potom mohol vyzerať inak. Holanďanky zvládli koncovku, podporilo ich aj publikum. V druhom sete to mali viac pod kontrolou, nedostali sme ich pod tlak a spravili sme pár chýb. Opakujem, škoda prvého setu.“

Viac k témam: Andrea Štrbová, ME 2018 v plážovom volejbale, Natália Dubovcová, plážový volejbal
Zdroj: Webnoviny.sk – Dubovcová a Štrbová v prvom zápase na ME v plážovom volejbale neuhrali ani set © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *