Home / SVET / Foto: Prvé zábery z nemocnice o zachránených chlapcoch z jaskyne v Thajsku

Foto: Prvé zábery z nemocnice o zachránených chlapcoch z jaskyne v Thajsku

LONDÝN 11. júla (WebNoviny.sk) – Na verejnosť sa dostali prvé fotografie chlapcov po dramatickej záchrannej operácii v jaskyni na severe Thajska. Zrnité zábery ukazujú mladých futbalistov, ako sedia na nemocničných lôžkach.

Na ústach majú ochranné rúška a jeden z nich ukazuje znak víťazstva. Fotografie zverejnili v čase, keď thajské námorníctvo sprístupnilo nové video približujúce, ako záchranári pracovali.

Odporúčame:
Chlapci zachránení z jaskyne v Thajsku schudli, ich zdravotný stav je však dobrý

Dvanásť chlapcov vo veku 11 až 17 rokov a ich 25-ročný tréner uviazli v zatopenej jaskyni 23. júna. Našli ich o deväť dní neskôr, ktoré prežili tak, že pili vodu stekajúcu zo stien jaskyne. Do jaskynného komplexu údajne vošli, aby oslávili narodeniny jedného z nich a občerstvenie, ktoré si priniesli, im rovnako pomohlo zvládnuť ťažkú situáciu.

Odporúčame:
Záchranu thajských futbalistov sfilmujú, zobrazí odvahu a hrdinstvo dramatickej akcie

Počas trojdňovej vysoko riskantnej operácie, ktorá sa začala v nedeľu, ich postupne povyvádzali z komplexu von. Chlapci boli v tom čase pod silnými sedatívami, aby sa zabránilo prípadnej panike v tmavých, úzkych, podvodných pasážach. Momentálne sa nachádzajú v nemocnici v meste Čiang Rai, kde im poskytujú zdravotnú i psychologickú starostlivosť. Deti stratili v priemere dva kilogramy, podľa lekárov sú však v dobrej fyzickej kondícii.

Pôvodná správa:
https://www.bbc.com/news/world-asia-44797035

Viac k témam: jaskyňa, nemocnica, Thajsko, záchranári
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Prvé zábery z nemocnice o zachránených chlapcoch z jaskyne v Thajsku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Moskva na Ukrajine stratila ďalších viac ako tisíc vojakov, prišla aj desiatky kusov techniky

Celkové straty Ruska od začiatku invázie na Ukrajinu vzrástli na viac ako 465 000 ľudí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *