Home / šport / Ostatné športy / Prestupová bomba v NBA, LeBron James sa stal oficiálne hráčom Los Angeles Lakers

Prestupová bomba v NBA, LeBron James sa stal oficiálne hráčom Los Angeles Lakers

LOS ANGELES 10. júla (WebNoviny.sk) – Americký basketbalista LeBron James je už oficiálne hráčom účastníka zámorskej NBA Los Angeles Lakers.

Zástupcovia hviezdneho LeBrona z agentúry Klutch Sports Group v pondelok na sociálnej sieti Twitter zverejnili fotku Jamesa s generálnym manažérom Lakers Robom Pelinkom, pričom v popise sa uvádza, že LeBron oficiálne podpísal kontrakt s Lakers. O prestupe štvornásobného najužitočnejšieho hráča (MVP) zámorskej profiligy sa hovorilo už dlhšie, oficiálne to však potvrdil až „tweet“ Klutch Sports Group.

Hráči Lakers nadšení z nového spoluhráča

Rodák z Ohia sa s novým zamestnávateľom dohodol na 4-ročnej spolupráci, kontrakt mu vynesie 154 miliónov dolárov. „Miluje súťaženie a je to úžasný líder, ktorého zaujímajú víťazstvá a vždy sa uisťuje, že aj jeho spoluhráči sú úspešní. Hráči Lakers sú nadšení z nového spoluhráča, ktorý si zahral v deviatich finále NBA. Pre Lakers je to obrovský krok smerom k play-off a finále,“ uviedol prezident basketbalových operácií losangelského tímu, legendárny Magic Johnson.

Toto je pre Lakers historický moment, nemôžme sa cítiť viac poctení a vďační. Keď sa LeBron James, mnohonásobný MVP a šampión NBA, rozhodne posilniť Lakers, je to pre nás veľké ocenenie toho, čo tu budujeme,“ doplnil GM Pelinka. Ten sa spolu s Jamesom snaží z Lakers vybudovať „supertím“, príchod hviezdneho Paula Georgea však nevyšiel a Kawhi Leonard naďalej zostáva hráčom San Antonia Spurs. Lakers však podpísali voľných hráčov Rajona Ronda, Lancea Stephensona, JaVala McGheeho a v tíme majú talentovaných mladíkov Brandona Ingrama, Kylea Kuzmu či Josha Harta.

Štvornásobný najužitočnejší hráč súťaže

LeBron sa dovedna 3-krát sa stal šampiónom NBA (2012, 2013, 2016), v štyroch prípadoch ho vyhlásili za najužitočnejšieho hráča súťaže. Na konte má aj tri olympijské medaily – dve zlaté (2008, 2012) a jednu bronzovú (2004). K novému angažmánu mu gratulovali napríklad niekdajšia hviezda Lakers Kobe Bryant či švédsky futbalista Zlatan Ibrahimovič, ktorý pôsobí v LA Galaxy.

Viac k témam: LeBron James, Los Angeles Lakers, NBA
Zdroj: Webnoviny.sk – Prestupová bomba v NBA, LeBron James sa stal oficiálne hráčom Los Angeles Lakers © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *