Home / SVET / Stovky policajtov pátrajú po mužovi, ktorý ušiel z väzenia na vrtuľníku

Stovky policajtov pátrajú po mužovi, ktorý ušiel z väzenia na vrtuľníku

PARÍŽ 2. júla (WebNoviny.sk) – Francúzski vyšetrovatelia sú presvedčení, že drony, ktoré pred niekoľkými mesiacmi krúžili nad väznicou v Réau južne od Paríža, súvisia s pozoruhodným útekom odsúdenca Redoina Faida.

Uviedla to ministerka spravodlivosti Nicole Belloubetová. Podľa jej slov úrady momentálne skúmajú medzery v bezpečnostnom systéme, ktoré umožnili ozbrojeným mužom pristáť s vrtuľníkom na dvore väznice a odletieť aj s Faidom.

Vrtuľník našli už podpálený

Stalo sa tak v čase, keď bol za ním vo väzení na návšteve jeho brat. Vrtuľník našli medzičasom podpálený na poli niekoľko desiatok kilometrov od väznice.

Odporúčame:
Kriminálnik sa pokúsil ujsť z väzenia na vrtuľníku, v minulosti sa mu to podarilo s trhavinou

Francúzske médiá informovali, že traja muži vzali pilota – leteckého inštruktora – ako rukojemníka a neskôr ho prepustili. Faidovho brata už polícia zatkla.

Oznámenie o hľadanej osobe uvádza, že Faid pravdepodobne pokračoval v úteku v bielej dodávke. Francúzsky premiér Édouard Philippe uviedol, že po ňom aktuálne pátra 2 900 policajtov.

Veľká dráma v malom meste

Ministerstvo spravodlivosti v nedeľu oznámilo, že 46-ročnému Faidovi trval útek len „niekoľko minút“ a nikto pri ňom neutrpel zranenia.

„Ozbrojené komando pristálo s vrtuľníkom na dvore väznice, keď bol väzeň v miestnosti pre návštevy,“ uviedlo ministerstvo. Dráma sa odohrala vo väzenskom zariadení v malom meste Réau v departemente Seine-et-Marne. Polícia okamžite vyhlásila po Faidovi pátranie a prokuratúra spustila vyšetrovanie.

Nejde pritom o prvý prípad, keď sa Faidovi podaril podobný kúsok. V roku 2013 si z väzenia na slobodu pomohol pomocou trhaviny. Zdržali ho o šesť týždňov neskôr v hoteli. Faida odsúdili v roku 2010 na 25 rokov za smrť mladej policajtky, ktorá prišla o život počas nevydarenej ozbrojenej lúpeže.

Viac k témam: Francúzsko, polícia, Redoin Faid, útek, väzba
Zdroj: Webnoviny.sk – Stovky policajtov pátrajú po mužovi, ktorý ušiel z väzenia na vrtuľníku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zo severu Charkovskej oblasti evakuovali od začiatku ruskej ofenzívy už viac než desaťtisíc ľudí

Ruské sily sa naďalej pokúšajú preraziť ukrajinskú obranu pri obci Zelene a pokračujú v úsilí obsadiť mesto Vovčansk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *