Home / šport / Ostatné športy / Halčin a Grigar chýbali v prvej desiatke vo finále K1 na Svetovom pohári vo vodnom slalome

Halčin a Grigar chýbali v prvej desiatke vo finále K1 na Svetovom pohári vo vodnom slalome

KRAKOV 1. júla (WebNoviny.sk) – V Poľsku pokračovali preteky na Svetovom pohári vo vodnom slalome. Vo finále kategórie K1 muži v Krakove triumfoval Brit Joseph Clarke.

Úradujúci olympijský šampión z Ria de Janeiro zvíťazil o 1,31 s pred Slovincom Petrom Kauzerom a 1,77 s pred Čechom Jiřím Prskavcom. Slováci v desaťčlennom finále chýbali. V semifinále sa Martin Halčin zaradil na dvanáste a Jakub Grigar na 21. miesto. Halčin je po dvoch z piatich kôl SP na 7. priečke, Grigarovi patrí 13. pozícia.

Odporúčame:
Stanovská vo svojom prvom finále C1 skončila piata, výhru si opäť uchmatla Austrálčanka Foxová

„Finále mi ušlo iba veľmi tesne. Na sedmičke som jemne šuchol prilbou do ´tyčky´ a to ma stálo postup. Jazda inak bola fajn, takže ma mrzí, že som o finále takto prišiel. Taký je šport, nedá sa byť vždy na úplnom vrchole. Jazda ma potešila, bavila ma. V kajaku aj malá chybička dokáže urobiť veľkú zmenu vo výsledku. Vraciam sa k mojej staršej výkonnosti. Jedenáste či dvanáste miesto bola moja tradícia, takže azda sa nevrátim úplne na rovnaké priečky,“ skonštatoval Martin Halčin.

Svetový pohár vo vodnom slalome

Krakov

K1 muži – finále: 1. Joseph Clarke (V. Brit.) 76,93 s (0), 2. Peter Kauzer (Slovin.) 78,24 (0), 3. Jiří Prskavec (ČR) 78,70 (0),… 12. Martin Halčin,.. 21. Jakub Grigar (obaja SR) – v semifinále
Poradie vo Svetovom pohári (po 2 z 5 pretekov): 1.Joseph Clarke (V. Brit.) 110 bodov, 2. Sebastian Schubert (Nem.) 101, 3. Dariusz Popiela (Poľ.) 97,… 7. Martin Halčin 73,… 13. Jakub Grigar (obaja SR) 55.

Viac k témam: Jakub Grigar, Martin Halčin, Svetový pohár vo vodnom slalome, vodný slalom
Zdroj: Webnoviny.sk – Halčin a Grigar chýbali v prvej desiatke vo finále K1 na Svetovom pohári vo vodnom slalome © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *