Home / EKONOMIKA / Krajiny Európskej únie by mali byť pripravené na brexit bez dohody, Mayová navrhla rokovanie

Krajiny Európskej únie by mali byť pripravené na brexit bez dohody, Mayová navrhla rokovanie

BRUSEL 29. júna (WebNoviny.sk) – Európska únia odporučila členským krajinám, aby zintenzívnili prípravy na možnosť, že Veľká Británia z bloku odíde bez dohody, keďže nenastal „nijaký významný pokrok“ v kľúčovom probléme írskych hraníc.

V záveroch zo summitu EÚ, zverejnených v piatok, 27 členských krajín vyzvalo Veľkú Britániu, aby pripravila realistické a realizovateľné návrhy vzájomných vzťahov, ktoré si želá po brexite.

Odporúčame:
Mayová by mala byť pripravená na odchod z Európskej únie bez dohody, tvrdia stúpenci brexitu

Británia sľúbila, že medzi Severným Írskom a Írskou republikou zachová hranice bez colníc a inej infraštruktúry. Predstavitelia Európskej únie však netrpezlivo čakajú na podrobné návrhy ako to dosiahnuť, keďže britská premiérka Theresa Mayová trvá na tom, že jej krajina nezostane s EÚ v colnej únii.

Mayová zvolala na 6. júla rokovanie vlády, na ktorom chce načrtnúť plán budúcich obchodných a bezpečnostných zväzkov s EÚ. Hlavný vyjednávač EÚ pre brexit Michel Barnier uviedol, že čaká na dokument o pozícii britskej vlády. „Dúfam, že bude obsahovať realizovateľné a realistické návrhy,“ dodal.

Viac k témam: brexit, Európska únia, Michel Barnier, Theresa Mayová
Zdroj: Webnoviny.sk – Krajiny Európskej únie by mali byť pripravené na brexit bez dohody, Mayová navrhla rokovanie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovenská pošta zvyšuje dostupnosť doručovania zásielok, rozširuje partnerské prevádzky na balíky

Mnohé partnerské prevádzky na výdaj zásielok sú otvorené aj cez víkendy a do neskorých poobedňajších hodín.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *