Home / SVET / Japonsko nedôveruje Severnej Kórei, bude kontrolovať jej kroky a posilní vojenskú alianciu s USA

Japonsko nedôveruje Severnej Kórei, bude kontrolovať jej kroky a posilní vojenskú alianciu s USA

TOKIO 29. júna (WebNoviny.sk) – Americký minister obrany Jim Mattis sa v piatok v Tokiu stretol so svojím japonským rezortným kolegom Icunorim Onoderom.

Obaja ministri sa dohodli na pokračovaní vojenských cvičení a posilnení spoločnej vojenskej aliancie. Chcú tiež spolupracovať s ďalšími krajinami a na mori aktívne kontrolovať, či sa Severná Kórea nepokúša obchádzať medzinárodné ekonomické sankcie.

Odporúčame:
Dostali sme späť našich veľkých padlých hrdinov, oznámil Trump ústretový krok Severnej Kórey

Mattis, ktorý je momentálne na turné po ázijských krajinách, sa pokúša rozptýliť obavy spojencov súvisiace s pokračujúcimi rokovaniami o denuklearizácii Severnej Kórey.

Vo štvrtok navštívil Južnú Kóreu, kde prisľúbil zachovanie súčasného počtu amerických vojakov na Kórejskom polostrove. Pred príchodom do Soulu rokoval s čínskymi lídrami v Pekingu, pričom hlavnou témou bola rovnako denuklearizácia Kórejskej ľudovodemokratickej republiky.

Viac k témam: americkí vojaci, denuklearizácia, Icunori Onodera, Japonsko, Jim Mattis, Južná Kórea, KĽDR Kórejská ľudovodemokratická republika, Severná Kórea, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Japonsko nedôveruje Severnej Kórei, bude kontrolovať jej kroky a posilní vojenskú alianciu s USA © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ruská armáda verbuje do svojich radov aj Kubáncov, niektorí však chceli v Rusku iba pracovať na stavbách

V septembri 2023 Kuba odhalila obchodovanie s ľuďmi, ktorého cieľom bolo verbovať jej občanov do boja za Rusko.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *