Home / EKONOMIKA / Ekonomika Slovenska / Volkswagen Slovakia vyplatí zamestnancom na trinástom plate najvyššiu sumu v histórii podniku

Volkswagen Slovakia vyplatí zamestnancom na trinástom plate najvyššiu sumu v histórii podniku

BRATISLAVA 28. júna (WebNoviny.sk) – Viac ako 15 miliónov eur vyplatí Volkswagen Slovakia svojim zamestnancom na trinástom plate. Tento plat dostanú zamestnanci na účet začiatkom júla v rámci júnovej výplaty vo výške 60 % ich priemernej mesačnej mzdy.

Príspevok na dovolenku

Zamestnancom, ktorí pracujú vo firme viac ako 10 rokov, sa príspevok zvyšuje až na 65 % priemernej mesačnej mzdy. Informovala o tom vo štvrtok spoločnosť Volkswagen Slovakia v tlačovej správe. Podľa predsedu predstavenstva Volkswagen Slovakia Ralfa Sachta ide o najvyššiu celkovú sumu za 13. plat v celej histórii podniku.

Odporúčame:
Volkswagen Slovakia môže očakávať podporu od vlády, premiér Pellegrini ocenil prínos automobilky

Okrem trinásteho platu dostávajú kmeňoví zamestnanci aj príspevok na dovolenku. Výška spomenutého príspevku na dovolenku sa podľa Volkswagen Slovakia pohybuje od 300 do 700 eur v závislosti od počtu detí zamestnanca. Spoločnosť so sídlom v bratislavskej Devínskej Novej Vsi vyplatí svojim zamestnancom taktiež 14. plat, a to začiatkom decembra spolu s novembrovou mzdou.

Najväčší prispievateľ do verejného rozpočtu

Volkswagen Slovakia vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac ako 5 miliónov vozidiel a je najväčším prispievateľom do verejných rozpočtov, keď len minulý rok odviedol na daniach a odvodoch viac ako 248 miliónov eur.

Spoločnosť preinvestovala na Slovensku od svojho vzniku už 4,35 miliardy eur. Vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Audi Q8, Porsche Cayenne, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo. Okrem vozidiel produkuje prevodovky, komponenty pre prevodovky, podvozky a motory, ako aj zariadenia používané pri výrobe vozidiel.

Viac k témam: automobilka, automobilový priemysel, štrnásty plat, trinásty plat, Volkswagen Slovakia, zamestnanci
Zdroj: Webnoviny.sk – Volkswagen Slovakia vyplatí zamestnancom na trinástom plate najvyššiu sumu v histórii podniku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najlepšie podmienky pre malé a stredné firmy na Slovensku sú v Prešove, tvrdí štúdia

Najlepšie čiastkové umiestnenie spomedzi slovenských miest v štúdii Doing Business, ktorá porovnávala podnikanie vo vybraných mestách v  Chorvátsku, Českej republike, Portugalsku a na Slovensku dosiahla Žilina, ktorej patrí tretia priečka v indikátore Prístup k elektrickej energii. BRATISLAVA 6. júla (WebNoviny.sk) – Zo slovenských miest sa má podľa štúdie Doing Business, ktorú vypracovala Svetová banka, najjednoduchšie podnikať malým

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *