Home / EKONOMIKA / Ryanair spojí Bratislavu s tureckým letoviskom Dalaman

Ryanair spojí Bratislavu s tureckým letoviskom Dalaman

BRATISLAVA 27. júna (WebNoviny.sk) – Bratislavské letisko bude mať nové priame spojenie s tureckým letoviskom Dalaman. Nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair začne prevádzkovať pravidelnú linku 28. júna, fungovať bude raz týždenne každý štvrtok.

Osem nových liniek

Dalaman leží pri tureckom pobreží Stredozemného mora v provincii Mugla. Ide o jednu z destinácií, kam v tomto roku Ryanair začal, resp. ešte začne, prevádzkovať nové spojenia z Bratislavy.

Odporúčame:
Cestujúci v autobusoch budú môcť vďaka unikátnemu projektu využiť jednu kartu u rôznych dopravcov

„Letecká spoločnosť Ryanair otvára z Bratislavy tento rok osem úplne nových leteckých liniek. V marci pribudli nové linky na Maltu, do Burgasu v Bulharsku, do Pafosu na Cypre, do Solúna v Grécku, od júna zase linky do Eindhovenu v Holandsku a tureckého Dalamanu,“ uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Jozef Pojedinec.

Od novembra Ryanair pridá aj linky do Marrákeša v Maroku a ukrajinského Kyjeva na hlavné letisko Boryspiľ. „Ryanair prevádzkuje z Letiska M. R. Štefánika počas tohto leta spolu 25 pravidelných liniek, čo je historicky najvyšší počet od začiatku jeho pôsobenia u nás od roku 2005,“ dodal Pojedinec.

V Bratislave od roku 2015

Ryanair je najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v Európe a na letisku v Bratislave zriadil v marci 2015 svoju základňu. Spoločnosť Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava, a. s., je zapísaná v Obchodnom registri SR od mája 2004.

Spoločnosť je v úplnom vlastníctve štátu, Ministerstvo dopravy a výstavby SR spravuje všetky jej akcie od septembra 2014, keď prevzalo od Fondu národného majetku SR jeho podiel vo výške 50,30 %.

Viac k témam: Bratislava, doprava, Holandsko, letecká doprava, letecká linka Bratislava – Dalaman, Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava, Ryanair, Turecko
Zdroj: Webnoviny.sk – Ryanair spojí Bratislavu s tureckým letoviskom Dalaman © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Progresívne Slovensko chce pomôcť mladým ľuďom, navrhuje zaviesť platené študentské stáže

Chcú presadiť, aby každý študent za svoju prácu dostal finančné ohodnotenie, ktoré mu zabezpečí dôstojný život popri štúdiu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *