Home / SVET / Loď s vyše dvesto migrantmi by mala zakotviť na Malte, Francúzsko si ich zrejme tiež rozdelí

Loď s vyše dvesto migrantmi by mala zakotviť na Malte, Francúzsko si ich zrejme tiež rozdelí

BERLÍN 26. júna (WebNoviny.sk) – Loď nemeckej mimovládnej organizácie Mission Lifeline s viac ako 200 migrantmi, ktorá sa už od štvrtka nachádza v Stredozemnom mori, by mala zakotviť na Malte.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron v utorok uviedol, že Malta súhlasila s tým, že lodi poskytne prístav. Francúzsko sa podľa Macrona pripojí ku krajinám, ktoré si migrantov z lode rozdelia.

Odporúčame:
Alžírsko nechalo bez jedla a vody tisíce migrantov, na Sahare zomreli tehotné ženy aj deti

Prijatie časti migrantov ponúkli aj Portugalsko a Španielsko. Španielsky premiér Pedro Sánchez sa vyjadril, že jeho krajina je ochotná byť súčasťou európskej reakcie na problém nemeckej lode s migrantmi.

„Španielsko bude súčasťou spoločnej odpovede, ktorú, v tomto prípade, dáme lodi Lifeline, ale musí to byť spoločná odpoveď, musí byť európska, musí byť zo strany rôznych krajín,“ odpovedal Sánchez počas návštevy v Berlíne na otázku, či Španielsko poskytne lodi prístav.

Odporúčame:
Macron po rokovaní so Sánchezom predstavil návrh riešenia migračnej politiky v Európskej únii

Predseda talianskej vlády Giuseppe Conte tiež povedal, že Taliansko prijme časť migrantov z lode nemeckej záchranárskej organizácie. Conte vo vyhlásení konštatoval, že takýto sľub dal v telefonickom rozhovore s premiérom Malty. Predseda maltskej vlády Joseph Muscat vyhlásil, že jeho krajina sa snaží „predísť prepuknutiu humanitárnej krízy“ tým, že bude zdieľať zodpovednosť s inými štátmi EÚ.

Viac k témam: Emmanuel Macron, Francúzsko, Malta, migranti, Nemecko, Pedro Sánchez, Španielsko
Zdroj: Webnoviny.sk – Loď s vyše dvesto migrantmi by mala zakotviť na Malte, Francúzsko si ich zrejme tiež rozdelí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Španielsko poskytlo Ukrajine ďalšiu pomoc, armáde dodali rakety pre systémy protivzdušnej obrany Patriot

Povedala to španielska ministerka obrany Margarita Roblesová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *