Home / SLOVENSKO / V Slavošovciach oslavujú 700. výročie prvej písomnej zmienky o svojej obci

V Slavošovciach oslavujú 700. výročie prvej písomnej zmienky o svojej obci

BRATISLAVA 18. júna (WBN/PR) – Najsilnejší regionálny zamestnávateľ SHP Group dostal ďakovný list a pamätnú plaketu obce.

Pri príležitosti osláv výročia obce Slavošovce prevzalo v sobotu 16. júna z rúk starostu Štefana Baštáka 26 občanov a organizácií pôsobiacich v regióne ďakovné listy a pamätné plakety. Medzi ocenenými sú regionálni zamestnávatelia, ktorí dávajú prácu ľuďom z obce a okolia, učitelia, športovci, dlhoročná matrikárka, propagátori kultúry, ale aj zástupcovia najmladšej generácie – úspešní žiaci školy.

SHP Group (Slovak Hygienic Paper Group) je nadnárodná spoločnosť združujúca skupinu výrobných a obchodných spoločností z oblasti celulózo-papierenského priemyslu a patrí do portfólia holdingu ECO-INVESTMENT, a.s.

„Papierové výrobky SHP Slavošovce sa predávajú vo viac ako 30 krajinách sveta. Nedávno sme investovali 1 mil. EUR do rekonštrukcie stroja a v súvislosti s rastúcim dopytom po našich produktoch a tiež po nových výrobkoch s vyššou pridanou hodnotou, zvažujeme ďalšie investície,“ uviedol prezident a predseda predstavenstva ECO-INVESTMENT, a. s. Milan Fiľo.

SHP Group zastrešuje 10 spoločností v 6 krajinách Európy s ročným obratom 220 mil. EUR. V šiestich výrobných závodoch SHP Group sa ročne vyrobí 170 tisíc ton papiera. Spoločnosť má v súčasnosti viac ako 2 000 zamestnancov. SHP Group je najväčším producentom hygienických papierov v strednej a juhovýchodnej Európe.

Závod na výrobu papierových obrúskov SHP Slavošovce je silný regionálny zamestnávateľ. V podniku pracuje 300 ľudí z obce a blízkeho okolia.

„Pracujú u nás celé rodiny. Pre našich pracovníkov, na ktorých profesionalite a odbornosti si veľmi zakladáme, vytvárame optimálne pracovné podmienky. Podporujeme aj mieste komunity a budujeme vzťahy v rámci regiónu najmä v sociálnej oblasti a v ochrane životného prostredia. Úzko spolupracujeme s miestnou samosprávou, dobrovoľnými hasičmi aj s cirkvou,“ uviedol predstaviteľ spoločnosti Miroslav Vajs.

Viac k témam: SHP Slavošovce, Slavošovce, WBN/PR
Zdroj: Webnoviny.sk – V Slavošovciach oslavujú 700. výročie prvej písomnej zmienky o svojej obci © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Remišová: Hlas dosadzuje do štátnych funkcií ľudí, ktorých kvalifikáciou je stranícka knižka alebo sponzorský dar

Vo vedúcich pozíciách nemajú byť ľudia, ktorých jedinou kvalifikáciou je príspevok na kampaň Hlasu, tvrdí Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *