Home / SLOVENSKO / Prokurátor Kováčik je v šoku, že ho na odstúpenie z funkcie vyzýva morálna ikona, ako je Galko

Prokurátor Kováčik je v šoku, že ho na odstúpenie z funkcie vyzýva morálna ikona, ako je Galko

BRATISLAVA 15. júna (WebNoviny.sk) – Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik je v šoku, že ho na odstúpenie z funkcie vyzýva taká morálna ikona, ako je podpredseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Ľubomír Galko, ktorého musela z funkcie odvolať premiérka Iveta Radičová. „Je to až komické,“ povedal Kováčik poslancom NR SR v rokovacej sále na záver rozpravy k jeho správe.

Kováčik podal návrh na disciplinárne konanie proti prokurátorovi Vasiľovi Špirkovi. “Je zarážajúce, že z médií som sa dozvedel, že to bolo pre ním podané trestné oznámenie,“ povedal Kováčik s tým, že Špirko bol stíhaný pre to, že bez zbavenia mlčanlivosti hovoril na verejnosti informácie zo živého, teda ešte neuzavretého spisu.

Odporúčame:
Galko označil správanie prokurátora Kováčika k Špirkovi za „hanebné“ a žiada jeho odchod

„Špirko si uznal vinu, nepodal opravný prostriedok,“ konštatoval Kováčik, podľa ktorého sa korupciou na špeciálnej prokuratúre zaoberá päť ľudí, pričom do roku 2004 to na okresných a krajských prokuratúrach bolo približne 60. „Sú to slušní ľudia a robia nenormálne veľa práce,“ dodal.

Podpredseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Ľubomír Galko je presvedčený, že pre obnovenie nádeje vo vieru a spravodlivosť u ľudí na Slovensku by mal špeciálny prokurátor Dušan Kováčik urýchlene uvoľniť miesto niekomu ďalšiemu.

„Razantnému, odvážnemu a poctivému človeku. Veľmi si želám, aby ste silu spraviť toto rozhodnutie v sebe čo najskôr našli. Už včera bolo totiž neskoro,“ vyhlásil Galko v pléne po tom, čo Kováčik predniesol správu o činnosti Úradu špeciálnej prokuratúry o poznatkoch úradu o stave zákonnosti za rok 2017.

Viac k témam: Dušan Kováčik, Ľubomír Galko, Špeciálna prokuratúra SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Prokurátor Kováčik je v šoku, že ho na odstúpenie z funkcie vyzýva morálna ikona, ako je Galko © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Členstvo v EÚ nie je samozrejmosťou, upozorňujú progresívci (video)

Šimečka vyzval všetkých občanov Slovenska, aby prišlo 8. júna k voľbám do Európskeho parlamentu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *