Home / SVET / Severná a Južná Kórea sa opäť zišli za rokovacím stolom, chcú zmierniť napätie na hraniciach

Severná a Južná Kórea sa opäť zišli za rokovacím stolom, chcú zmierniť napätie na hraniciach

WASHINGTON 14. júna (WebNoviny.sk) – Delegácie Severnej a Južnej Kórey sa stretli v pohraničnej obci Pchanmundžom na zriedkavých rokovaniach o zmiernení napätia na prísne strážených hraniciach.

Stalo sa tak dva dni po historickom summite medzi americkým prezidentom Donaldom Trumpom so severokórejským vodcom Kim Čong-unom v Singapure. Je možné, že zástupcovia Severu budú počas štvrtkových rozhovorov žiadať od Juhu pevný záväzok, že zastaví spoločné vojenské cvičenia so Spojenými štátmi.

Odporúčame:
Severná Kórea už nepredstavuje jadrovú hrozbu, vyhlásil Donald Trump po summite s Kim Čong-Unom

Trump po utorkovom stretnutí s Kimom uviedol, že každoročné manévre zastavia. Kancelária juhokórejského prezidenta Mun Če-ina reagovala, že sa snaží bližšie zistiť Trumpove zámery.

Ministerstvo obrany v Soule uviedlo, že štvrtkové rokovania sa budú týkať implementácie dohôd z predchádzajúceho summitu medzi Kimom a juhokórejským prezidentom Munom. V rámci nich sa obe strany dohodli na znížení vojenského napätia a eliminácii vojnovej hrozby. Rokovania na úrovni generálov sú prvými svojho druhu od decembra 2007.

Viac k témam: Donald Trump, jadrové zbrane, Južná Kórea, Kim Čong-un, KĽDR Kórejská ľudovodemokratická republika, mierové rozhovory, Mun Če-in, Severná Kórea, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Severná a Južná Kórea sa opäť zišli za rokovacím stolom, chcú zmierniť napätie na hraniciach © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Propalestínske protesty eskalujú, demonštranti obsadili budovu na Kolumbijskej univerzite (video)

Incident je najnovšou eskaláciou propalestínskych protestov, ktoré sa rozšírili po univerzitách naprieč Spojenými štátmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *