Home / SLOVENSKO / Pellegrini chce Slovensko posunúť vpred a neplánuje kandidovať na prezidenta

Pellegrini chce Slovensko posunúť vpred a neplánuje kandidovať na prezidenta

BRATISLAVA 13. júna (WebNoviny.sk) – Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) chce Slovenskej republike pomôcť smerom vpred a nie je si istý, že by sa to dalo spraviť z pozície prezidenta SR. Reagoval tak na otázku novinárov pred stredajším rokovaním vlády SR o tom, či pripúšťa možnosť vlastnej kandidatúry v prezidentských voľbách, ktoré budú v roku 2019.

Pellegrini sa veľmi k tejto téme vyjadrovať nechce, pričom dodal, že má pred sebou ešte veľa práce v pozícii premiéra. Tiež potvrdil, že počas stredajšieho vystúpenia prezidenta Andreja Kisku v Národnej rade SR budú ministri pozorne počúvať.

Odporúčame:
Aktualizované: Orbán vyzdvihol slovenskú ekonomickú situáciu, s Pellegrinim hovorili aj o kvótach

„Asi tri mesiace som predseda vlády a ešte mám pred sebou obrovský kus práce. Chcem pre túto krajinu niečo spraviť a pokúsiť sa ju posúvať niekde dopredu, k lepšiemu a nie som si istý, či sa toto dá robiť z pozície prezidenta. Predovšetkým sa nechcem vyjadrovať k niečomu keby bolo keby. Ja som sa o tejto téme s nikým nerozprával, ani mi nikto nič také neponúkol,“ povedal Pellegrini.

Premiér tiež potvrdil, že ministri budú počas prejavu prezidenta Kisku v pléne. „Vláda bude prítomná a budeme pozorne počúvať. Ak to bude potrebné, budem následne reagovať z pozície predsedu vlády,“ doplnil Pellegrini.

Viac k témam: Peter Pellegrini, prezident SR, prezidentské voľby na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Pellegrini chce Slovensko posunúť vpred a neplánuje kandidovať na prezidenta © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Remišová: Hlas dosadzuje do štátnych funkcií ľudí, ktorých kvalifikáciou je stranícka knižka alebo sponzorský dar

Vo vedúcich pozíciách nemajú byť ľudia, ktorých jedinou kvalifikáciou je príspevok na kampaň Hlasu, tvrdí Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *