Home / SLOVENSKO / Začalo sa odvolacie konanie so sýkorovcami, člen senátu Harabin sa sťažuje na nezákonnosti

Začalo sa odvolacie konanie so sýkorovcami, člen senátu Harabin sa sťažuje na nezákonnosti

BRATISLAVA 12. júna (WebNoviny.sk) – Na pôde Najvyššieho súdu (NS) SR sa v utorok začalo odvolacie konanie s údajnými príslušníkmi zločineckej skupiny sýkorovci. Ešte pred oboznamovaním spisového materiálu si slovo zobral člen senátu Štefan Harabin.

Senát pod jeho vedením dvakrát zrušil verdikt Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) a vec mu nakoniec odňal a prikázal ju Krajskému súdu v Banskej Bystrici. Prokurátor následne podal návrh na opätovné pridelenie veci ŠTS, čomu iný senát NS SR vyhovel. Podľa Harabina je však tento krok nezákonný.

Harabin avizuje trestné oznámenia

Podľa Harabina prokurátor na takýto krok nemá právo a Krajský súd Banská Bystrica nemal odňatie veci akceptovať. Predsedníčka NS SR Daniela Švecová podľa neho tiež nezákonne zmenila zloženie senátu, ktorého bol on pôvodne predsedom.

Odporúčame:
Kľúčový svedok na súde prehovoril, ako zavraždili Miroslava Sýkoru

Zákonným senátom vo veci je teda podľa Harabina len jeho pôvodný senát. Preto avizoval podanie trestného oznámenia na Švecovú, prokurátora, senát Krajského súdu Banská Bystrica, senát ŠTS, ktorý prípad pojednával a tiež na členov senátu NS SR, ktorého je momentálne členom.

Tri doživotné tresty

Špecializovaný trestný súd v tomto prípade obžalovaným v novembri 2017 uložil tri tresty odňatia slobody na doživotie. Odsedieť by si ich mali konkrétne Róbert L., zvaný Kýbel, Ivan C., zvaný Vincko a Jozef R., prezývaný Čapica.

Ďalší obžalovaný Martin B., zvaný Rus, dostal trest v dĺžke 23 rokov. U Alojza K., zvaného Lojzo Čistič, senát uznal vinu, ale ďalší trest neuložil, pretože Čistič si už odpykáva doživotie za predchádzajúce trestné činy. Rovnaké tresty senát ukladal aj v marci 2016 a v apríli 2017. Najvyšší súd však prípad zakaždým vrátil.

Viac k témam: Daniela Švecová, Kýbel, Najvyšší súd SR, Špecializovaný trestný súd SR, Štefan Harabin, súdy, Sýkorovci
Zdroj: Webnoviny.sk – Začalo sa odvolacie konanie so sýkorovcami, člen senátu Harabin sa sťažuje na nezákonnosti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský si verí v pozícii lídra útoku, na majstrovstvá sveta v hokeji prišiel aj pre trénera Ramseyho (foto)

„Je mi jedno, s kým budem v útoku, všetci sú to dobrí hráči," povedal mladý slovenský talent.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *