Home / šport / Tenis / Senzácia na Roland Garros, Cecchinato vyradil Djokoviča

Senzácia na Roland Garros, Cecchinato vyradil Djokoviča

PARÍŽ 5. júna (WebNoviny.sk) – Taliansky tenista Marco Cecchinato bude súperom Rakúšana Dominica Thiema v semifinále dvojhry mužov na grandslamovom Roland Garros v Paríži.

Cecchinato v druhom utorkovom štvrťfinále senzačne zdolal niekdajšiu svetovú jednotku Srba Novaka Djokoviča za 3:26 h 6:3, 7:6 (4), 1:6, 7:6 (11). Cecchinato v dramatickom tajbrejku štvrtého setu premenil štvrtý mečbal, keď predtým odvrátil tri setbaly favorizovaného súpera a nasadenej dvadsiatky turnaja.

Nádherný pocit

Dvanásťnásobný grandslamový šampión Djokovič nevyužil šancu postúpiť do 32. semifinále na GS, čím by sa osamostatnil na druhej priečke historického poradia pred Jimmym Connorsom (31) a za Rogerom Federerom(43).

Cecchinato zahral 54 víťazných úderov, urobil aj 41 nevynútených chýb. Djokovič si pomohol „len“ 38 winnermi popri 41 nevynútených chybách. Víťaz 4-krát brejkol zdolaného hráča, Djokovič využil 6 zo 17 príležitostí na prelomenie súperovho podania.

Odporúčame:
Roland Garros – dvojhra mužov – štvrťfinále (výsledky utorkových zápasov)

„Bol to pre mňa životný zápas. Emocionálne to bolo nesmierne náročné hrať proti takému šampiónovi, akým je Djokovič. Snažil som sa predvádzať svoj tenis a nakoniec to vyšlo. Vravel som si od začiatku, že nemám čo stratiť. Začalo sa mi dariť a postupne som začal veriť, že by som mohol zvíťaziť. Je to nádherný pocit, keď sa všetka tvrdá práca začne vyplácať a premietne sa do takého veľkého víťazstva,“ uviedol Marco Cecchinato v prvom televíznom rozhovore na Eurosporte.

V Paríži chytil životnú formu

Až 72. hráč svetového rebríčka, 25-ročný Cecchinato sa stal renkingovo najnižšie postaveným semifinalistom na parížskej antuke od roku 1999. Vtedy sa do najlepšej štvorky prebojoval aj Rus Andrej Medvedev, v tom čase 100. hráč svetového počítačového poradia. Až do Roland Garros 2018 Cecchinato nevyhral v hlavnej súťaži na tzv. Majors ani jeden zo štyroch zápasov, V Paríži však chytil životnú formu a po piatom víťazstve v rade si zahrá o postup do finále.

V stredu odohrajú zostávajúce dva štvrťfinálové súboje dvojhry mužov: Rafael Nadal (Šp.-3) – Diego Schwartzman (Arg.-11) a Marin Čilič (Chor.-3) – Juan Martín Del Potro (Arg.-6).

Roland Garros – Dvojhra mužov – štvrťfinále

Marco Cecchinato (Tal.) – Novak Djokovič (Srb.-20) 6:3, 7:6 (4), 1:6, 7:6 (11) za 3:26 h

Viac k témam: Marco Cecchinato, Novak Djokovič, Roland Garros, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk – Senzácia na Roland Garros, Cecchinato vyradil Djokoviča © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ak Nadal stihne odohrať aspoň dva turnaje, na Roland Gorros bude patriť medzi päť najväčších favoritov na celkový triumf

Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión len nedávno vyhlásil, že práve v úvode apríla by rád odštartoval svoju prípravu pred blížiacim sa druhým grandslamovým turnajom sezóny Roland Garros v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *