Home / šport / Tenis / Keysová zdolala Putincevovú a je prvou semifinalistkou turnaja Roland Garros

Keysová zdolala Putincevovú a je prvou semifinalistkou turnaja Roland Garros

PARÍŽ 5. júna (WebNoviny.sk) – Americká tenistka Madison Keysová sa stala prvou semifinalistkou ženskej dvojhry na tohtoročnom Roland Garros. V utorňajšom štvrťfinálovom stretnutí zdolala nasadená trinástka Keysová 7:6 (5), 6:4 Kazašku Juliu Putincevovú.

Druhé vzájomné stretnutie

V súboji o postup do finále na druhom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny v Paríži (27. mája – 10. júna, celková dotácia 18 232 000 eur, antuka) sa stretne s víťazkou stretnutia medzi Američankou Sloane Stephensovou a Ruskou Dariou Kasatkinovou.

Putincevová viedla v prvom sete už 5:3, Keysová však potom získala tri hry v rade, následne za stavu 5:6 odvrátila Kazaška pri svojom podaní dva setbaly svojej súperky. O osude prvého dejstva rozhodol tajbrejk, v ktorom Američanka premenila svoj štvrtý setbal a ujala sa vedenia 1:0 na sety. O osude druhého dejstva rozhodla siedma hra, v ktorej Putincevová stratila svoj servis, za stavu 5:4 išla Keysová podávať na víťazstvo v zápase, využila hneď prvý mečbal a postúpila do semifinále.

Odporúčame:
Roland Garros – dvojhra žien – štvrťfinále (výsledky utorkových zápasov)

Dvadsaťtriročná Putincevová (98. v rebričku WTA) a rovnako stará Keysová (13.) odohrali druhé vzájomné stretnutie. Ich premiérový vzájomný súboj zvládla lepšie Kazaška, zvíťazila pred dvoma rokmi v 1. kole na hardovom turnaji v japonskom Tokiu 6:3, 3:6, 7:6 (7).

Grandslamové maximum

Grandslamovým maximom rodáčky z Moskvy Putincevovej, ktorá od roku 2012 reprezentuje Kazachstan, bola účasť vo štvrťfinále na parížskej antuke v roku 2006, v súboji o postup do semifinále prehrala s turnajovou jednotkou Američankou Serenou Williamsovou 7:5, 4:6, 1:6. Celkovo sa v Paríži v hlavnej súťaži predstavila piatykrát a tohtoročnou účasťou medzi najlepšou osmičkou vyrovnala svoje maximum na turnajoch veľkej štvorky.

Finalistka US Open 2017 Keysová sa na Roland Garros dostala v predchádzajúcich ročníkoch najďalej pred dvoma rokmi do 4. kola, v ktorom podľahla Kiki Bertensovej z Holandska 6:7 (4), 3:6. Na antukovom vrchole sezóny štartuje v hlavnej súťaži šiestykrát.

Roland Garros – dvojhra žien – štvrťfinále

výsledky utorkových zápasov

Madison Keysová (USA-13) – Julia Putincevová (Kaz.) 7:6 (5), 6:4

Viac k témam: Julia Putincevová, Madison Keysová, Roland Garros, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk – Keysová zdolala Putincevovú a je prvou semifinalistkou turnaja Roland Garros © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ak Nadal stihne odohrať aspoň dva turnaje, na Roland Gorros bude patriť medzi päť najväčších favoritov na celkový triumf

Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión len nedávno vyhlásil, že práve v úvode apríla by rád odštartoval svoju prípravu pred blížiacim sa druhým grandslamovým turnajom sezóny Roland Garros v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *