Home / SLOVENSKO / V Bratislave spustili rozprašovače vodnej hmly, budú fungovať pri teplote nad 25 stupňov Celzia

V Bratislave spustili rozprašovače vodnej hmly, budú fungovať pri teplote nad 25 stupňov Celzia

BRATISLAVA 1. júna (WebNoviny.sk) – V hlavnom meste spúšťajú oddnes rozprašovače vodnej hmly. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Bratislavy Zuzana Onufer s tým, že rozprašovače budú na Hlavnom a Hviezdoslavovom námestí, na Námestí slobody, pred Starou tržnicou a v Medickej záhrade.

Ako fungujú rozprašovače?

Podľa primátora Bratislavy Iva Nesrovnala pribudnú rozprašovače čoskoro aj na Hurbanovom námestí, na Námestí Martina Benku a na Kamennom námestí.

Odporúčame:
Bratislavské mestské zastupiteľstvo sa skončilo predčasne, poslanci slovne útočili na primátora

Rozprašovače vodnej hmly budú fungovať od 10:00 do 20:00 pri teplote nad 25 stupňov Celzia. Fungujú na princípe atomizácie vody na mikročastice vodnej hmly.

38 mestských fontán

Rozprašovače vodnej hmly pre hlavné mesto inštaluje a spravuje mestská organizácia Generálny investor Bratislavy, ktorá zároveň zabezpečuje údržbu a prevádzku 55 zariadení. Z toho je 41 fontán, 11 pitných fontánok a tri studne. Tento rok je spustených 38 mestských fontán a desať pitných fontánok.

Pitné fontánky sa nachádzajú na Námestí SNP, na Župnom námestí, na Hlavnom námestí, na Hviezdoslavovom námestí, na Panskej ulici, na Michalskej ulici, na Zelenej ulici, na Bielej ulici, v letnej čitárni u Červeného raka a na druhom nádvorí Primaciálneho paláca.

Viac k témam: Bratislava, rozprašovače vodnej hmly
Zdroj: Webnoviny.sk – V Bratislave spustili rozprašovače vodnej hmly, budú fungovať pri teplote nad 25 stupňov Celzia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rokovanie o návrhu na vyslovenie nedôvery Šimkovičovej sa začne v najbližších dňoch

Šimkovičová vracia ministerstvo kultúry 30 rokov dozadu, tvrdí opozícia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *