Home / SLOVENSKO / Rakúsko a Nemecko bojujú proti nelegálnej migrácii, na spoločných hraniciach posilnia kontroly

Rakúsko a Nemecko bojujú proti nelegálnej migrácii, na spoločných hraniciach posilnia kontroly

VIEDEŇ 1. júna (WebNoviny.sk) – Nemecko a Rakúsko posilnia kontroly na spoločných hraniciach s cieľom lepšie bojovať proti kriminalite a nelegálnej migrácii.

Od piatku budú na hraniciach v nasadení rakúski policajti spolu s kolegami z nemeckej štátnej i bavorskej krajinskej polície. Prísnejšie kontroly pritom čakajú aj železničnú dopravu. Bilancia akcie bude známa po troch mesiacoch.

Odporúčame:
Video: Migrant zachránil dieťa visiace z balkóna, Macron mu udelí francúzske občianstvo

V poslednom období sa počet nelegálnych príchodov na nemecko-rakúskych hraniciach znížil. V roku 2017 zaznamenali okolo 14 600 takýchto príchodov, z ktorých asi 7 200 zamietli. Za prvé štyri mesiace tohto roku to bolo takmer 3 800 príchodov, z ktorých nepovolili okolo 2 100. Migr

Viac k témam: nelegálna migrácia, Nemecko, polícia, Rakúsko
Zdroj: Webnoviny.sk – Rakúsko a Nemecko bojujú proti nelegálnej migrácii, na spoločných hraniciach posilnia kontroly © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Atentátnik na Fica možno nebol osamelý vlk, Šutaj Eštok upozornil na jeho vymazanú komunikáciu na sociálnej sieti (video)

Robert Kaliňák uviedol, že rokovania na parlamentnom Výbore pre obranu a bezpečnosť sú dôležité aj preto, lebo sa tam stretáva koalícia s opozíciou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *