Home / šport / Tenis / Nemec Gojowczyk nedohral pre problémy s bedrom zápas na Roland Garros, naparili mu mastnú pokutu

Nemec Gojowczyk nedohral pre problémy s bedrom zápas na Roland Garros, naparili mu mastnú pokutu

PARÍŽ 31. mája (WebNoviny.sk) – Nemecký tenista Peter Gojowczyk nedohral zápas 1. kola dvojhry mužov na grandslamovom turnaji Roland Garros a nevyhol sa finančnému trestu. Medzinárodná tenisová federácia (ITF) mu udelila pokutu vo výške 25 000 eur.

Dvadsaťosemročný Nemec, ktorého ošetrovali počas súboja s Britom Cameronom Norriem, napokon za stavu 1:6 a 0:2 v druhom sete odstúpil pre problémy s bedrom. Duel sa skončil po 41 minútach. Podľa ITF nebol Gojowczyk zdravotne v poriadku už pred zápasom.

ITF sa snaží docieliť, aby všetci hráči, ktorí vstupujú do grandslamového turnaja, boli fit a pripravení hrať, a nie len nastúpiť na kurt a získať lákavú finančnú odmenu.

Odporúčame:
Martin Kližan na Roland Garros dohral, v druhom kole nestačil na Monfilsa

Gojowczyk dva dni pred súbojom s Norriem hral vo finále turnaja v Ženeve proti Maďarovi Mártonovi Fucsovicsovi. Podľa predstaviteľov ITF sa mal odhlásiť z Roland Garros a uvoľniť miesto v hlavnom pavúku pre „lucky losera“. Pre zdolaného hráča v 1. kole bola určená prémia 40 000 eur, keby sa Gojowczyk odhlásil, zinkasoval by polovicu z tejto sumy.

Viac k témam: Peter Gojowczyk, Roland Garros, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk – Nemec Gojowczyk nedohral pre problémy s bedrom zápas na Roland Garros, naparili mu mastnú pokutu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Strýko Novaka Djokoviča preberá vedenie Srbského tenisového zväzu. Goran chce vybudovať národné tréningové centrum

Vo funkcii nahradil Mirka Petroviča, ktorý po deviatich rokoch na čele organizácie odišiel do dôchodku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *