Home / SLOVENSKO / Univerzita Komenského sa opäť dostala do rebríčka CWUR, pohoršila si však o 15 miest

Univerzita Komenského sa opäť dostala do rebríčka CWUR, pohoršila si však o 15 miest

BRATISLAVA 29. mája (WebNoviny.sk) – Univerzita Komenského v Bratislave je jedinou slovenskou univerzitou v prvej tisícke rebríčka Center for World University Rankings (CWUR). Spomedzi 18 000 hodnotených univerzít sa Univerzita Komenského umiestnila na 673. priečke.

Oproti minulému roku si pohoršila o 15 miest. Prvé priečky si aj tento rok udržali v nezmenenom poradí Harvard, Stanford, Massachusetts Institute of Technology, Cambridge a Oxford. Informuje o tom webová stránka Univerzity Komenského.

Odporúčame:
Prezident Kiska menoval nových rektorov a profesorov vysokých škôl, ich úlohu označil za zásadnú

CWUR je medzinárodná organizácia, ktorá sa zameriava na meranie kvality vzdelávania a prípravy študentov ako aj kvality výskumu. Usiluje sa pritom o objektivitu, transparentnosť a konzistenciu. Rebríček CWUR je jedným z viacerých medzinárodných rebríčkov, ktoré hodnotia univerzity po celom svete.

Prvýkrát bol publikovaný v roku 2012. Tento rok boli univerzity hodnotené na základe siedmich indikátorov – kvalita vzdelávania, zamestnanie absolventov, kvalita pedagógov, vedecké výstupy, kvalita publikácií, vplyv a citácie. Dôraz bol v tomto roku kladený predovšetkým na vedeckú činnosť univerzít, za ktorú mohli získať až 70 percent bodov z celkového hodnotenia.

Viac k témam: slovenské univerzity, Univerzita Komenského v Bratislave, vzdelávanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Univerzita Komenského sa opäť dostala do rebríčka CWUR, pohoršila si však o 15 miest © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vládna koalícia nemá úprimný záujem riešiť napätú situáciu na Slovensku, uviedlo hnutie Slovensko (video)

Podľa hnutia Slovensko to dokazuje držaním Matúša Šutaja Eštoka vo funkcii ministra vnútra, neutíchajúcimi útokmi či nestiahnutím zákona o RTVS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *