Home / šport / Ostatné športy / Hádzaná prišla o známe meno, zomrela československá trénerská legenda Ján Kecskeméthy

Hádzaná prišla o známe meno, zomrela československá trénerská legenda Ján Kecskeméthy

BRATISLAVA 28. mája (WebNoviny.sk) – Počas uplynulého víkendu zomrela vo veku 85 rokov v Holandsku československá trénerská legenda Ján Kecskeméthy. Smutná správu priniesol web slovakhandball.sk.

Rodák z Bratislavy bol počas svojej hráčskej kariéry československým reprezentantom. Ako tréner československej reprezentácie žien obsadil so svojimi zverenkami zhodne štvrté miesto na MS 1978 v Bratislave a na OH 1980 v Moskve. S Plastikou Nitra a so Štartom Bratislava získal v sedemdesiatych rokoch dovedna tri tituly majstra Československa.

Bol prvým československým kormidelníkom, ktorý pôsobil v Dánsku. Neskôr viedol mužskú i ženskú reprezentáciu Holandska. Po náročnej operácii srdca, ktorú absolvoval v Holandsku, sa pre pravidelné kontroly a vyššej úrovni holandského zdravotníctva rozhodol zostať žiť v Roermonde, kde aj zomrel.

Ako vysokoškolský pedagóg sa venoval výchove hádzanárskych trénerov. Medzi jeho žiakov patrili napríklad Jiří Zerzáň, manželia Tomáš a Jana Kuťkovci, Viera Zaťková, Pavol Streicher a mnoho ďalších úspešných koučov. V roku 2012 ho uviedli do Siene slávy slovenskej hádzanej. Česť jeho pamiatke!

Viac k témam: hádzaná, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Hádzaná prišla o známe meno, zomrela československá trénerská legenda Ján Kecskeméthy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *