Home / EKONOMIKA / Plynovod Nord Stream 2 je hybridná zbraň voči NATO a Európskej únii, obul sa do Ruska Marawiecki

Plynovod Nord Stream 2 je hybridná zbraň voči NATO a Európskej únii, obul sa do Ruska Marawiecki

VARŠAVA 28. mája (WebNoviny.sk) – Plánovaný ruský plynovod Nord Stream 2 je podľa poľského premiéra Mateusza Morawieckeho „novou hybridnou zbraňou“ a Moskva ju podľa neho chce použiť na podkopanie NATO a Európskej únie.

V prejave na zasadaní Parlamentného zhromaždenia NATO vo Varšave poľský premiér v pondelok plynovod Nord Stream 2 označil za „otrávenú pilulku pre európsku bezpečnosť“.

Odporúčame:
Rusko neplánuje zastaviť dodávky plynu cez Ukrajinu ani po vybudovaní plynovodu Nord Stream 2

Plánovaný plynovod cez Baltské more by zdvojnásobil objem zemného plynu prepravovaného priamo do Nemecka z nových ložísk na Sibíri, ale obišiel by Poľsko a Ukrajinu. Spoločne s Poľskom projekt Nord Stream 2 odmietajú USA a niektorí členovia Európskej únie.

Ruský prezident Vladimir Putin naznačuje, že nesúhlas USA s týmto plynovodom pramení z túžby prezidenta Donalda Trumpa podporiť export amerického skvapalneného zemného plynu.

Viac k témam: Donald Trump, Európska únia, Mateusz Morawiecki, NATO, plynovod Nord Stream II., Rusko, USA, Vladimir Putin
Zdroj: Webnoviny.sk – Plynovod Nord Stream 2 je hybridná zbraň voči NATO a Európskej únii, obul sa do Ruska Marawiecki © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Do projektu Právo na prvé zamestnanie sa zapojili desiatky zamestnávateľov, nových pracovníkov školia takmer bezplatne

Projektom podľa ministra Tomáša cielia najmä na mladých ľudí, ktorý skončili strednú alebo vysokú školu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *