Home / šport / Tenis / Skvelá Viktória Kužmová na Roland Garros vyradila šampiónku z roku 2010

Skvelá Viktória Kužmová na Roland Garros vyradila šampiónku z roku 2010

PARÍŽ 27. mája (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Viktória Kužmová zvíťazila za 100 minút 7:6 (2), 7:6 (2) nad Taliankou Francescou Schiavoneovou v nedeľňajšom stretnutí 1. kola dvojhry na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži (27. mája – 10. júna, celková dotácia 18 232 000 eur, antuka).

V 2. kole vyzve nasadenú štvorku

Kužmová (84. v rebríčku WTA) sa pridala ku krajanovi Martinovi Kližanovi, ktorý sa rovnako predstaví v 2. kole dvojhry na tohtoročných medzinárodných majstrovstvách Francúzska v tenise. Dvadsaťročnú Kužmovú čaká v 2. kole náročná súperka, nasadená štvorka Ukrajinka Elina Svitolinová.

Odporúčame:
Kližan postúpil do 2. kola Roland Garros, súpera zlomil v tajbrejku tretieho setu

Rodáčka z Košíc Kužmová (84. v rebríčku WTA) a 37-ročna veteránka Schiavoneová (265.) odohrali svoj prvý vzájomný súboj. Pre Schiavoneovú, víťazku Roland Garros z roku 2010, to bol 18. štart v hlavnej súťaži na parížskej antuke.

Tretíkrát v „main draw“ grandslamu

Kužmová viedla v prvom dejstve 3:1 aj 5:3, no rozhodol až tajbrejk, v ktorom využila Slovenka svoj prvý setbal. Druhý set mal rovnako vyrovnaný priebeh. Talianka nevyužila setbal na príjme v 12. hre, a tak prišiel na rad druhýkrát v zápase tajbrejk. V ňom dominovala Kužmová a využila druhý mečbal na premiérový postup do druhého kola na grandslamovom turnaji.

Zverenkyňa Michala Mertiňáka v rámci projektu NTC Kužmová absolvuje svoju tretiu účasť v „main draw“ na vrcholnom podujatí v kariére, prvýkrát na Roland Garros a tiež bez potreby kvalifikácie. Vlani na newyorských US Open ako kvalifikantka v 1. kole prehrala s domácou legendou Venus Williamsovou 3:6, 6:3, 2:6. Na tohtoročnom Australian Open znovu ako kvalifikantka nestačila 2:6, 1:6 v 1. kole na Belgičanku Elise Mertensovú.

Roland Garros – dvojhra žien – 1. kolo

Viktória Kužmová (SR) – Francesca Schiavoneová (Tal.) 7:6 (2), 7:6 (2) za 100 minút

Viac k témam: Francesca Schiavoneová, Roland Garros, tenis, viktória kužmová
Zdroj: Webnoviny.sk – Skvelá Viktória Kužmová na Roland Garros vyradila šampiónku z roku 2010 © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ak Nadal stihne odohrať aspoň dva turnaje, na Roland Gorros bude patriť medzi päť najväčších favoritov na celkový triumf

Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión len nedávno vyhlásil, že práve v úvode apríla by rád odštartoval svoju prípravu pred blížiacim sa druhým grandslamovým turnajom sezóny Roland Garros v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *