Home / šport / Hokej / Avangard Omsk chce zorganizovať rozlúčkový zápas pre Jaromíra Jágra, vedenie KHL je zatiaľ proti

Avangard Omsk chce zorganizovať rozlúčkový zápas pre Jaromíra Jágra, vedenie KHL je zatiaľ proti

OMSK 24. mája (WebNoviny.sk) – Klub Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Avangard Omsk chce pre českého veterána Jaromíra Jágra zorganizovať rozlúčkový zápas, no vedenie súťaže je proti. Štyridsaťšesťročný rodák z Kladna v Omsku odohral v minulosti štyri sezóny, tri z nich bol aj kapitánom „jastrabom“.

Ruský klub chcel s Jágrom podpísať zmluvu na jeden zápas, no to súčasné predpisy KHL neumožňujú. „Išlo by o porušenie reglementu, niečo podobné nie je v súčasnosti možné. Oficiálnu žiadosť som však ešte nevidel. Ak taký dokument dostaneme, budeme sa ním zaoberať. V hre by bola v takom prípade aj výnimka.“ vysvetlil šéf súťaže Dmitrij Černyšenko.

Odporúčame:
Nestarnúci Jaromír Jágr si predĺžil kariéru o ďalší rok, ale do NHL sa nevráti

Jaromír Jágr nedávno potvrdil, že sezónu 2018/2019 chce odohrať v rodnom Kladne. Ešte v minulej sezóne pôsobil aj v zámorskej NHL, v profilige od leta 1990 odohral dovedna 1733 zápasov základnej časti s bilanciou 766 gólov a 1155 asistencií, v play-off pridal 208 štartov (78+123).

Okrem dvoch Stanleyho pohárov s Pittsburghom má na svojom konte viacero individuálnych rekordov. Podieľal sa na zlate pre Česko na ZOH 1998 v Nagane či na dvoch najcennejších kovoch z MS v rokoch 2005 a 2010.

„Chceli sme sa s ním rozlúčiť, ale na jeden zápas si nemôžeme pozvať hráča,“ povedal nový prezident Avangardu Maxim Sušinskij a doplnil: „O možnosti, že by sme Jágra angažovali na celú sezóne, sme vôbec neuvažovali.“

Viac k témam: hokej, Jaromír Jágr, KHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Avangard Omsk chce zorganizovať rozlúčkový zápas pre Jaromíra Jágra, vedenie KHL je zatiaľ proti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Fehérváry prehovoril o svojej účasti na MS v hokeji 2024, musí si počkať na vyjadrenie vedenia klubu

V tejto sezóne odohral za Capitals 66 duelov základnej časti s bilanciou tri góly a 13 asistencií, v play-off pridal štyri štarty a tri body (2+1).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *